Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Υπόθεση Φριτς Μπάουερ» σήμερα στην Πάτρα

Το πολιτικό δράμα του Λαρς Κράουμε «Υπόθεση Φριτς Μπάουερ: Μυστική Ατζέντα» (Γερμανία 2015), το οποίο βασίζεται σε αληθινή ιστορία, θα προβάλει ο Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, σήμερα Τετάρτη στις 9.30 το βράδυ, στο χώρο του 23ου Δημοτικού Σχολείου στο Ζαβλάνι.

Γερμανία, 1957. Ο εισαγγελέας Φριτς Μπάουερ έχει σημαντικά στοιχεία ότι ο συνταγματάρχης των SS και «αρχιτέκτονας του Ολοκαυτώματος», Αδόλφος Αϊχμαν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις μαζικές απελάσεις των Εβραίων, φέρεται να κρύβεται στο Μπουένος Αϊρες. Ο Μπάουερ, ο οποίος είναι ο ίδιος Εβραίος, έχει προσπαθήσει να οδηγήσει στο δικαστήριο τα εγκλήματα του Τρίτου Ράιχ, μετά την επιστροφή του από την εξορία στη Δανία. Μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει, λόγω της έντονης αποφασιστικότητας της Γερμανίας να καταστείλει το σκοτεινό παρελθόν της...

Παραγωγή: Τόμας Κούφους. Σκηνοθεσία: Λαρς Κράουμε. Σενάριο: Ολιβιέ Γκουέζ, Λαρς Κράουμε. Φωτογραφία: Γιενς Χάραντ. Μοντάζ: Μπάρμπαρα Γκίες. Πρωταγωνιστούν: Μπούργκχαρτ Κλάουσνερ, Ρόναλντ Ζέρφελντ, Σεμπάστιαν Μπλόμπεργκ, Λίλιθ Στάνγκενμπεργκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ