Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ 2019
Η ώρα της επιστροφής για την Εθνική

Σε τελική φάση Ευρωβόλεϊ μετά από 10 χρόνια αγωνίζεται από σήμερα η Εθνική βόλεϊ ανδρών, με στόχο την ύψιστη δυνατή διάκριση. Είναι η 15η φορά που η Ελλάδα δίνει το «παρών» στην τελική φάση της διοργάνωσης, με ορόσημο το χάλκινο μετάλλιο το 1987, ενώ στην τελευταία της παρουσία, το 2009 στη Σμύρνη, κατέλαβε την 8η θέση.

Το Ευρωβόλεϊ 2019 διεξάγεται σε τέσσερις χώρες, Γαλλία, Βέλγιο, Σλοβενία και Ολλανδία, από σήμερα 12 μέχρι και τις 29 Σεπτέμβρη. Η Ελλάδα στην πρώτη φάση συμμετέχει στον 1ο όμιλο, στο Μονπελιέ, με αντιπάλους την «οικοδέσποινα» Γαλλία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία. Πρώτος αντίπαλος της Εθνικής, σήμερα, η Βουλγαρία.

Ξεχωρίζουν τρεις, κρίνουν πρόκριση δύο

Αρχική επιδίωξη του ελληνικού συγκροτήματος είναι να βρεθεί στην τετράδα του ομίλου, που δίνει την πρόκριση στους «16» του τουρνουά. Αποστολή καθόλου εύκολη, αφού η παρουσία τριών από τις ισχυρές δυνάμεις του ευρωπαϊκού βόλεϊ (Ιταλία, Γαλλία και Βουλγαρία) καθιστά τον 1ο όμιλο έναν από τους δυσκολότερους της πρώτης φάσης.

Με τις τρεις αυτές ομάδες να φαντάζουν ως τα απόλυτα φαβορί για την πρόκριση, η Εθνική αναμένεται να δώσει μάχη με την Πορτογαλία και τη Ρουμανία ώστε να προλάβει το «τρένο» της τετράδας. Να σημειωθεί ότι στη φάση των «16» ο 1ος όμιλος διασταυρώνεται χιαστί (1ος - 4ος, 2ος - 3ος κ.ο.κ.) με τον 3ο όμιλο, όπου συμμετέχουν Ρωσία, Τουρκία, Σλοβενία, Φινλανδία, Λευκορωσία και Βόρεια Μακεδονία.

Ελληνική αισιοδοξία

Μετά από 10 χρόνια η Εθνική βόλεϊ επιστρέφει σήμερα σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Eurokinissi

Μετά από 10 χρόνια η Εθνική βόλεϊ επιστρέφει σήμερα σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος
Παρόλο που υπάρχει επίγνωση των δυσκολιών, στην ελληνική ομάδα πιστεύουν ότι ο αρχικός στόχος της πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης είναι εφικτός.

Μιλώντας για τη συμμετοχή της ομάδας στο Ευρωβόλεϊ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του που κατάφεραν να φτάσουν στην τελική φάση, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία τους για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αναγνώρισε την αγωνιστική ανωτερότητα των τριών φαβορί και ότι η εναπομείνασα θέση που οδηγεί στους «16» θα κριθεί ανάμεσα στις άλλες τρεις ομάδες του ομίλου, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα φιλόδοξες και δυνατές ομάδες τη Ρουμανία και την Πορτογαλία. Οπως επισήμανε, σε τέτοιου είδους αγώνες οι ομάδες δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους και αυτό περιμένει να κάνουν και οι παίκτες της Εθνικής.

Τέλος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προετοιμασία της ομάδας και τη βεβαιότητά του ότι θα εμφανιστεί έτοιμη στην πρεμιέρα, θέτοντας παράλληλα ως στόχο τη βελτίωσή της παιχνίδι με το παιχνίδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ