Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Αττική

Σεισμός μεγέθους 3,8 Ρίχτερ σημειώθηκε χτες στις 11.13 το πρωί στην Αττική. Η δόνηση είχε επίκεντρο 31 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας και εντοπίζεται κοντά (στα 8 χιλιόμετρα) στη Νέα Μάκρη, ενώ το εστιακό της βάθος ήταν 15 χιλιόμετρα.

Το μέγεθος της σεισμικής δόνησης δεν ήταν μεγάλο, ωστόσο αρκετές περιοχές της Αττικής «κουνήθηκαν» καθώς ο σεισμός ήταν επιφανειακός, δήλωσε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Ο σεισμολόγος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Αναφορικά με το ιστορικό της περιοχής, υπογράμμισε ότι έχει υπάρξει και στο παρελθόν σεισμική δραστηριότητα χωρίς όμως μεγάλα μεγέθη. Σχετικά με τα ρήγματα της περιοχής, είπε πως ο νότιος Ευβοϊκός έχει ενεργά ρήγματα, αλλά δεν είναι γνωστό σε ποιο από αυτά εντάσσεται ο χτεσινός σεισμός.

Ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως το συγκεκριμένο ρήγμα στον Ευβοϊκό που έδωσε τον σεισμό, δεν δίνει μεγάλες δονήσεις. Το ενεργό ρήγμα του Ευβοϊκού είναι ένα από τα 25 άγνωστα ρήγματα που υπάρχουν στην Αττική. Πρόκειται για ρήγματα που έχουν καταγραφεί μετά τον καταστροφικό σεισμό τον Σεπτέμβρη του 1999 και έχουν εντοπιστεί στον νότιο Ευβοϊκό, στο Πόρτο Ράφτη, στη Νέα Μάκρη, στον Σαρωνικό, στον Κορινθιακό, στη βόρεια Πάρνηθα και στην Κακιά Σκάλα. Το ρήγμα του Ευβοϊκού εκτείνεται από τις Αλκυονίδες στον Κορινθιακό κόλπο, πηγαίνει προς τη Θήβα και καταλήγει στον νότιο Ευβοϊκό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ