Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ
Συνεχίζονται οι έρευνες

Την προηγούμενη κυβέρνηση «έδειξε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, για το πότε έγινε η κλοπή του βαρέος οπλισμού από την Υπηρεσία Ναυτικών Εγκαταστάσεων στη Λέρο (ΥΝΤΕΛ). Οπως είπε χτες στην ενημέρωση των συντακτών, «όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η απώλεια αυτού του υλικού έγινε σε χρόνο αρκετά προγενέστερο», ενώ σημείωσε πως η αφαίρεση έγινε μάλλον σταδιακά.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Αμυνας, Θ. Δρίτσας, απέρριψε «οποιαδήποτε σκοπιμοθηρική μικροπολιτική αξιοποίηση» του θέματος, παραπέμποντας σε δήλωση του τ. υπουργού Αμυνας και τ. Α/ΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη, ότι «ο έλεγχος και η καταμέτρηση του στρατιωτικού υλικού σε τέτοιες μονάδες προβλέπεται και υλοποιείται ως καθημερινή πρακτική».

Καθώς ερευνάται το σενάριο η κλοπή να έγινε εκ των έσω, το στρατόπεδο έχει μπει από τις αρμόδιες αρχές σε «καραντίνα» και κανείς δεν μπαίνει ή δεν βγαίνει από αυτό. Εξετάζονται και σενάρια η κλοπή από πρόσωπα που συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις ή και οι δράστες να εδρεύουν σε κάποια άλλη χώρα. Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής αλλά και κλιμάκιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Λέγεται ότι η Αντιτρομοκρατική παίρνει καταθέσεις από 10 άτομα (έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης ή έχουν σχέση με την ασφάλεια στο στρατόπεδο της Λέρου) και ταυτόχρονα εξετάζεται τι έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ