Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΑΜΟΥ
Σε χώρο για 700 ανθρώπους ζουν περίπου 5.000!

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο, ευρωβουλευτή του Κόμματος

Το ΚΥΤ στη Σάμο
Το ΚΥΤ στη Σάμο
Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου επισκέφτηκε χτες αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή του Κόμματος Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο. Η περιοδεία έγινε στο πλαίσιο πολύμορφων πρωτοβουλιών της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ γύρω από το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό που δρομολογούνται για το επόμενο διάστημα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά το τέλος της περιοδείας, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος τόνισε: «Η κατάσταση στην οποία παραμένουν οι πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, Σύροι, Κονγκολέζοι και Ιρακινοί, είναι πραγματικά πολύ άσχημη. Δημιουργείται από την παραμονή άνω των 4.800 ανθρώπων σε εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν για τη φιλοξενία 700. Οι πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 200 ασυνόδευτοι ανήλικοι, στοιβάζονται σε μισοκατεστραμμένα κοντέινερ ή διαμένουν σε σκηνές παραπλεύρως του ΚΥΤ, αφού ο αριθμός είναι εφταπλάσιος».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό του ΚΥΤ, των υγειονομικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών ασύλου - προσωπικό που δεν αρκεί - αποδεικνύεται ότι όσο παραμένουν οι αιτίες που δημιουργούν τις προσφυγικές ροές και τον εγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών, το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Από τη συνέντευξη Τύπου
Από τη συνέντευξη Τύπου
Καταλήγοντας τόνισε πως «το ΚΚΕ καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς των νησιών να πάρουν άμεσα αγωνιστικές πρωτοβουλίες για: Να κλείσουν όλα τα hot spots στη Σάμο και στα άλλα νησιά και να μη δημιουργηθούν άλλα. Στο νησί να υπάρχει μία μικρή μόνο δομή για την καταγραφή, την ταυτοποίηση νέων αφίξεων καθώς και τον υγειονομικό ελέγχο, πλήρως στελεχωμένη με προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις. Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, απροστάτευτος, άστεγος ή φυλακισμένος. Να στελεχωθούν όλες αυτές οι υπηρεσίες πλήρως, με εργαζόμενους μόνιμης και σταθερής απασχόλησης. Επίσης, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, οι συμβασιούχοι "κοινωφελούς εργασίας" να ενταχθούν με μόνιμες εργασιακές σχέσεις στο δήμο και την Περιφέρεια και να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλαν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ