Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Ειδικές εκδόσεις που θα κυκλοφορούν στο Φεστιβάλ

Ξεχωριστή θέση κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ έχει το βιβλίο. Ετσι και φέτος, το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», με τις δεκάδες προσφορές του, ειδικά για το Φεστιβάλ, αναμένεται να γίνει πόλος έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες.

Το δικό του περίπτερο θα έχει επίσης το περιοδικό «Θέματα Παιδείας», όπου θα διατίθενται και όλες οι εκδόσεις του Ομίλου Εκπαιδευτικού Προβληματισμού.

Παράλληλα, η ΚΝΕ έχει ετοιμάσει μια σειρά εκδόσεις που ξεχωρίζουν στο φετινό Φεστιβάλ και αξίζει οι επισκέπτες να αναζητήσουν και να προμηθευτούν:

  • Εκδοση της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ, με τίτλο: «Αντεπίθεση για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, τον Σοσιαλισμό». Η έκδοση απευθύνεται ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες, σε νέους εργαζόμενους, σε μαθητές και φοιτητές και βάζει στο επίκεντρο του προβληματισμού την πρόταση του ΚΚΕ, που είναι ριζικά διαφορετική από τη σημερινή άθλια πραγματικότητα, για την κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την κοινωνία του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.
  • Ο «Οδηγητής» του Σεπτέμβρη, με πλούσια ύλη, μεγάλο μέρος της οποίας είναι αφιερωμένο στο φετινό Φεστιβάλ αλλά και τα 45 χρόνια του θεσμού, ενώ δεν του λείπει η πλούσια αρθρογραφία για μια σειρά τομείς και θέματα που αφορούν τη δράση και τους προβληματισμούς της νέας γενιάς.
  • Ειδική έκδοση της Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ που κυκλοφορεί μαζί με τον «Οδηγητή», με τίτλο: «Ψάξε την πραγματική ουσία... Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά». Στην έκδοση μπορεί κανείς να βρει πλήθος στοιχείων, ερωτήσεων - απαντήσεων, ερευνών, ζωντανών περιγραφών που αποδομούν τα αντιδραστικά ιδεολογήματα, με τα οποία το σύστημα βομβαρδίζει τη νεολαία γύρω από το ζήτημα της χρήσης ουσιών και αναδεικνύεται η θέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
  • Οδηγός για πρωτοετείς φοιτητές των Οργανώσεων Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, με τίτλο: «Μάθε τα δικαιώματά σου, πάλεψε για αυτά!». Στην μπροσούρα παρουσιάζονται αναλυτικά όλα όσα δικαιούνται οι φοιτητές σε κάθε τους βήμα μέσα στις σχολές, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο δικαίωμα στη στέγαση, στα δικαιώματα των εργαζόμενων φοιτητών στις σπουδές, αλλά και τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Αναλυτική αναφορά γίνεται στους φοιτητικούς συλλόγους, στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και τη δράση του και στις θέσεις της ΚΝΕ για το πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη σήμερα.
  • Εκδοση της Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ για τις νέες γυναίκες και τα νέα ζευγάρια, με τίτλο «Η συμβολή του ΚΚΕ στην πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας». Περιλαμβάνει αναδημοσιεύσεις κειμένων για το «γυναικείο ζήτημα», τις ιστορικές κοινωνικές συνθήκες κάτω από τις οποίες εμφανίστηκε και τις σύγχρονες μορφές του, αναδεικνύοντας την ταξικότητα του γυναικείου ζητήματος και τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ