Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τελεσίδικη καταδίκη του χρυσαυγίτη Σαχινίδη

Παραμένει η ποινή φυλάκισης 12 μηνών που είχε επιβάλει ομόφωνα το Α' Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον τότε βουλευτή Πέλλας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, Ι. Σαχινίδη, που κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. Η έφεση απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη, γιατί ο εν λόγω χρυσαυγίτης δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο. Ο καταδικασθείς τον Δεκέμβρη του 2015 είχε χαρακτηρίσει την βουλευτή του ΚΚΕ «ηθικό αυτουργό» της δολοφονίας των δύο χρυσαυγιτών έξω από τα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο το 2013.

Σε δήλωσή της για την απόφαση, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη σημειώνει:

«Σήμερα, ανήμερα της άνανδρης και στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της ΧΑ, είμαι ταπεινά αλλά και βαθιά ικανοποιημένη που μπορώ να καταθέσω στον τάφο του Παύλου, σαν ένα μικρό άνθος του καλού, την οριστική καταδίκη ενός ακόμα χρυσαυγίτη (με δικηγόρους τον Αγγελο Βρεττό, την Μαριζάννα Κίκιρη και μάρτυρα πολιτικής αγωγής τον τ. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Μπαλωμενάκη).

Από δίκαιη σύμπτωση, σήμερα εκδικαζόταν η έφεσή του και δεν την υπερασπίστηκε. Δεν τόλμησε να εμφανιστεί για να υπερασπιστεί τη γραμμή την αντικομμουνιστική εναντίον μου, συκοφαντώντας με από βήματος Βουλής ως εντολέα και ηθική αυτουργό, και ονομαστικά και με το προσωνύμιο Σταλιάνα, της δολοφονίας των νεαρών Φουντούλη - Καπελώνη!...

Προφανώς δεν είχε το κοινοβουλευτικό διαβατήριο και άλλοθι. Εχει μια ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο με την καταδίκη του Ι. Σαχινίδη κλείνει την πόρτα σε όσους δοκίμασαν φορώντας τον μανδύα κόμματος να κρύψουν επί χρόνια τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, που διογκώθηκε είτε με την ανοχή πολιτικών είτε με την ψήφο πολιτών. Κι αν σήμερα το φίδι κουλουριάζεται, κρύβεται και μοιάζει να παραλύει οργανωτικά, δεν σημαίνει ότι ξεριζώθηκε απ' το κεφάλι. Ο αγώνας συνεχίζεται ώσπου να μην υπάρχει καμία μάνα στη θέση της Μάγδας να περιμένει ν' ακούσει το παιδί της να γυρίζει το κλειδί στην πόρτα κάθε βράδυ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ