Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
Το μέλλον δεν μπορεί να απαγορευτεί!

Με πρωτοβουλία της ΚΝΕ, Κομμουνιστικές Νεολαίες που παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» υπογράφουν ψήφισμα καταδίκης της νέας αντικομμουνιστικής επίθεσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ηδη, δεκάδες Οργανώσεις από όλο τον κόσμο έχουν υπογράψει το ψήφισμα, ενώ η λίστα των υπογραφών συμπληρώνεται συνεχώς και θα δοθεί στη δημοσιότητα τις αμέσως επόμενες μέρες.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Οι Κομμουνιστικές Νεολαίες που βρισκόμαστε στην Αθήνα για τη συμμετοχή μας στο 45ο φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" καταδικάζουμε το κατάπτυστο αντικομμουνιστικό κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που υπογράφεται από τις πολιτικές ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών.

Τα κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου είναι απαράδεκτο και ανιστόρητο, αφού:

-- Προωθεί τη νομιμοποίηση της απαγόρευσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων και των κομμουνιστικών συμβόλων που έχει επιβληθεί σε μια σειρά κράτη - μέλη της ΕΕ.

-- Προωθεί τη γενίκευση της ποινικοποίησης και των διώξεων των κομμουνιστών και της ιδεολογίας τους, στοχεύοντας στην ανάσχεση των λαϊκών αγώνων.

-- Προωθεί την ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό, στην πραγματικότητα αθωώνοντας τους φασίστες και τη δράση τους.

-- Φτάνει στο σημείο να διαστρεβλώσει την Ιστορία, σε σημείο που να χαρακτηρίσει τη Σοβιετική Ενωση και τον Κόκκινο Στρατό, οι οποίοι έδωσαν πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς στην πάλη για τη συντριβή του ναζισμού, "ως σύμμαχο και συνεργάτη της ναζιστικής Γερμανίας".

Οι Κομμουνιστικές Νεολαίες που υπογράφουμε αυτό το κείμενο λέμε ξεκάθαρα:

-- Το μέλλον δεν μπορεί να απαγορευτεί! Το μέλλον της νεολαίας είναι ο Σοσιαλισμός!

-- Οσα ψηφίσματα και αποφάσεις και να πάρει η Ευρωπαϊκή Ενωση είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τους εφιάλτες τους πραγματικότητα.

-- Ο αντικομμουνισμός και η παραχάραξη της Ιστορίας δεν θα περάσουν! Η ιστορική αλήθεια θα διαλύσει τα ψέματα και τις προβοκάτσιες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ