Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Δύο νεκροί μετανάστες στην Πελοπόννησο

Ενας 35χρονος εργάτης γης από το Πακιστάν και ένας 56χρονος από τη Βουλγαρία βρήκαν τραγικό θάνατο από κεραυνούς

Από τις πλημμύρες στον Πύργο

Eurokinissi

Από τις πλημμύρες στον Πύργο
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πελοπόννησο, από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη Δυτική Ελλάδα και έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Και τα δύο θύματα χτυπήθηκαν από κεραυνό σε Ηλεία και Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα, στον Πύργο Ηλείας ένας 35χρονος εργάτης από το Πακιστάν έχασε τη ζωή του, καθώς χτυπήθηκε από κεραυνό. Ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του στην περιοχή της Μυρσίνης. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το θύμα έμενε μαζί με άλλους πέντε ομοεθνείς του σε πρόχειρο κατάλυμα στη Μυρσίνη των Λεχαινών. Οπως δήλωσαν ομοεθνείς του, όταν άκουσε τους κεραυνούς φοβήθηκε και βγήκε έξω από το παράπηγμα και εκεί χτυπήθηκε από τον κεραυνό.

Ο δεύτερος νεκρός ήταν ένας άνδρας 56 χρόνων από τη Βουλγαρία, ο οποίος φέρεται να χτυπήθηκε από κεραυνό, κοντά στην Κυπαρισσία, στη Μεσσηνία. Ο άτυχος άντρας έχασε τη ζωή του σε παράνομο σκουπιδότοπο του δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι της ΔΕ Κυπαρισσίας. Φέρεται να είχε πάει μαζί με άλλα τρία άτομα στον παράνομο σκουπιδότοπο και καθώς έψαχνε μέσα στα σκουπίδια για αντικείμενα και ρουχισμό χτυπήθηκε από τον κεραυνό. Ο θάνατος του άνδρα διαπιστώθηκε από πυροσβέστες και αστυνομικούς που πήγαν στο σημείο, καθώς δεν μπορούσε να προσεγγίσει ασθενοφόρο την περιοχή.

Από την ισχυρή νεροποντή και τους κεραυνούς σημειώθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλά σημεία του νομού Ηλείας. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Κυλλήνης, του Κάμπου και της Πηνείας, τα προβλήματα ήταν έντονα, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η βοήθεια της Πολιτικής Προστασίας. Οι ισχυρές βροχές πλημμύρισαν δρόμους και σπίτια. Η Πυροσβεστική δέχτηκε 37 κλήσεις για άντληση υδάτων στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, ενώ πολλοί δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια. Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος σημειώθηκαν τροχαία ατυχήματα.

Απομάκρυναν μαθητές από σχολείο

Εξάλλου, στην απομάκρυνση των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου προχώρησε η Πολιτική Προστασία μετά από εντολή του δημάρχου. Η ισχυρή νεροποντή πλημμύρισε μεγάλο μέρος του σχολείου και κρίθηκε ότι δεν είναι κατάλληλο για να συνεχιστούν τα μαθήματα. Επίσης, εργαζόμενοι κινδύνεψαν όταν ανεμοστρόβιλος προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε μαγαζί με οικοδομικά υλικά στην περιοχή της Φραγκαβίλλας στην Αμαλιάδα. Η συρόμενη πόρτα του καταστήματος «πέταξε» στον αέρα, ενώ ξεκόλλησε τμήμα της στέγης. Στην Καλαμάτα η Πυροσβεστική δέχτηκε 15 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Ζημιές σημειώθηκαν μεταξύ άλλων στην Αγία Τριάδα, στην οδό Ψαρών, στην οδό Σαλαμίνας αλλά και στην Αθηνών.

Ακόμα, με λάσπη και νερά γέμισε ο κεντρικός δρόμος στο χωριό της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά, μετά τη νεροποντή που έπληξε χτες και περιοχές του Ιονίου. Σημειώθηκαν δυσκολίες στην κυκλοφορία, αφού τόνοι λάσπης είχαν καλύψει δρόμους του χωριού. Τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής με δέκα πυροσβέστες, μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, κατέβαλαν προσπάθειες κάτω από δυνατή βροχή ώστε να καθαριστούν οι δρόμοι του χωριού.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το «meteo.gr», το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 10.500 κεραυνούς έως χτες τη 1 το μεσημέρι στο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα. Από αυτούς περίπου 7.000 καταγράφηκαν πάνω από τη θάλασσα και 3.500 πάνω από τη στεριά.

Τέλος, καταγράφηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ενδεικτικά, στον Πύργο Ηλείας καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ