Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αυλαία» για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

«Χρυσός Διόνυσος» για το «Index». Μια ταινία για το Προσφυγικό
«Χρυσός Διόνυσος» για το «Index». Μια ταινία για το Προσφυγικό
Απονεμήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου τα βραβεία του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Συνολικά προβλήθηκαν 199 ταινίες σε όλα τα προγράμματα του Φεστιβάλ. Από τις 240 ελληνικές ταινίες που κατατέθηκαν φέτος, επιλέχθηκαν 60, για να διεκδικήσουν τα βραβεία της διοργάνωσης. Ανάμεσά τους 6 ντοκιμαντέρ, 3 animation και 10 σπουδαστικές. Επίσης, το Φεστιβάλ, που φέτος συμπλήρωσε 25 χρόνια από τη διεθνοποίησή του, πρόβαλε 67 ταινίες από 60 χώρες του κόσμου, από την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Ν. Αφρική και την Ανδόρα, μέχρι το Κατάρ, το Βιετνάμ, το Αζερμπαϊτζάν και το Αφγανιστάν.

Τα βραβεία για τις ελληνικές ταινίες μικρού μήκους είναι τα εξής: Χρυσός Διόνυσος στην «Index» του Νικόλα Κολοβού. Βραβείο Σκηνοθεσίας στον Βασίλη Κεκάτο για την ταινία «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς». Βραβείο «Σωκράτης Δημητριάδης» για την καλύτερη ταινία της κατηγορίας «Ελληνες του Κόσμου» στην ταινία «Υπνοβατώντας» της Μελίσσας Αναστάση. Ειδικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη «Ντίνος Κατσουρίδης» στον Κωστή Θεοδοσόπουλο για το «Ρουζ». Βραβείο «Τώνια Μαρκετάκη» για την Καλύτερη Γυναίκα Σκηνοθέτη στην Αρτεμη Αναστασιάδου για το «I Am Mackenzie». Βραβείο Καλύτερης Σπουδαστικής Ταινίας στους Δημήτρη Τσακαλέα και Λήδα Βαρτζιώτη για το «Sad Girl Weekend». Βραβείο Animation στη «Βίαιη Εξίσωση» του Αντώνη Ντούσια. Βραβείο Ντοκιμαντέρ στην «Κλεονίκη» της Αννας Αντωνοπούλου.

Τιμητική Διάκριση Φωτογραφίας στον Γιώργο Φρέντζο για «Το Βάρος της Θάλασσας» του Κ. Αλεβίζου. Τιμητική Διάκριση Σεναρίου στον Κωστή Θεοδοσόπουλο για το «Ρουζ». Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στην Σίσσυ Τουμάση για «Το Βάρος της Θάλασσας». Τιμητική Διάκριση Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στον Νικολάκη Ζεγκίνογλου για το «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» του Β. Κεκάτου. Τιμητική Διάκριση Μοντάζ στην Λίβια Νερουτσοπούλου για το «Καρτ-Ποστάλ από το Τέλος του Κόσμου» του Κ. Αντωνόπουλου. Τιμητική Διάκριση Πρωτότυπης Μουσικής στους Νίκο Γιαννακάκη και Δημήτρη Γιαννούλη για το «Chopper» του Γ. Καψανάκη. Τιμητική Διάκριση Hχου στον Γ. Αντύπα για το «Pathologies of Everyday Life» του Α. Παπαθανασόπουλου. Τιμητική Διάκριση Σχεδιασμού Ηχου στον Χρήστο Γιαννακόπουλο για το «Sable Noir» του Θ. Τρουμπούκη. Τιμητική Διάκριση Σκηνικών στον Χρήστο Συμεωνίδη για το «Για Χρόνια Πλάγιαζα Νωρίς» του Ι. Παναγόπουλου. Τιμητική Διάκριση Κοστουμιών στον Βαγγέλη Καμπέρη για το «Sad Girl Weekend» των Δ. Τσακαλέα και Λ. Βαρτζιώτη. Τιμητική Διάκριση Ειδικών Εφέ στο «W» του Σ. Κουπετώρη και Τιμητική Διάκριση Μακιγιάζ στην Ιωάννα Λυγίζου για την ταινία «Ρουζ».

Το κοινό της Αθήνας θα έχει την ευκαιρία να δει τις ταινίες από τις 10 έως τις 16 Οκτώβρη στον κινηματογράφο «Τριανόν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ