Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ
Ολοι στη συγκέντρωση στις 2 Οκτώβρη! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Πλατύ άνοιγμα, ώστε να ενημερωθεί ο λαός για τη μεθόδευση ανανέωσης και επέκτασης της Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις και για να μπει στον αγώνα για να μη γίνει η χώρα δολοφονικό ορμητήριο για ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, πραγματοποιούν οι φορείς που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία για τις Βάσεις, η οποία συστάθηκε με πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ, σωματείων και φορέων του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Με σύνθημα «Οχι στις βάσεις και τα πυρηνικά. Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ"» (ΣΑΑΣ) η πολύμορφη δραστηριότητα κορυφώνεται την Τετάρτη 2 Οκτώβρη με μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στη Συμφωνία, στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Ελευθερίας, δίπλα στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Καθημερινά, με εξορμήσεις, οι φορείς που καλούν στην κινητοποίηση αναδεικνύουν στο λαό τους τεράστιους κινδύνους από την ανανέωση της Συμφωνίας που δρομολογείται απ' την κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, στις αρχές Οκτώβρη στην Αθήνα, και τον καλούν να πυκνώσει τις γραμμές του αγώνα για «να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις», για «να ορθώσουμε τείχος αντίστασης ενάντια στην ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις και τα πυρηνικά, που ετοιμάζεται να υπογράψει και να ενισχύσει η κυβέρνηση της ΝΔ (...) πατώντας στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να αναπτύξουμε, να κλιμακώσουμε την πάλη μας και να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην επίσκεψη του υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο, που έρχεται στην Αθήνα αρχές Οκτώβρη. Ούτε γη ούτε νερό ούτε αέρα στους φονιάδες των λαών».

Μαζική σύσκεψη χτες της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε χτες η σύσκεψη που συγκάλεσε η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας με αφορμή και τη νέα Συμφωνία για τις βάσεις που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση. Στη σύσκεψη συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, εργατικά συνδικάτα, η Ενωση Γονέων νομού Λάρισας, ο Σύλλογος Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), οργανώσεις συνταξιούχων και αντιστασιακών.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι κίνδυνοι που επιφυλάσσει η ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σχέδια για την ένταξη στη Συμφωνία της βάσης των drones στη Λάρισα και των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, που μετατρέπουν την περιοχή σε ένα πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και το λαό της περιοχής σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Συζητήθηκε ακόμη το πώς θα πραγματοποιηθούν ένα πλατύ άνοιγμα και ουσιαστική ενημέρωση του λαού της πόλης, ώστε να αναπτυχθεί η πάλη ενάντια στη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη χώρα και στην περιοχή μας.

Αποφασίστηκε η συμμετοχή στην καμπάνια συλλογής υπογραφών (χειρόγραφα και ηλεκτρονικά), με στόχο το κείμενο να φτάσει σε χώρους δουλειάς, σχολεία, αμφιθέατρα, μαγαζιά και γειτονιές. Ακόμα αποφασίστηκε πικετοφορία τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, στις 19.00, από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και συλλαλητήριο τις μέρες που θα πραγματοποιείται η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, στην Αθήνα. Παράλληλα, αποφασίστηκαν να γίνουν παρεμβάσεις στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο για να πάρουν αποφάσεις ενάντια στη Συμφωνία.

Σε άλλες πόλεις

Το μήνυμα του ξεσηκωμού ενάντια στην άθλια Συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά, φτάνει παράλληλα απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό:

-- Σε σύσκεψη για να οργανωθεί η πάλη ενάντια στην ανανέωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί σε συμμετοχή όλες τις Επιτροπές Ειρήνης Θεσσαλονίκης, εργατικά συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, φορείς των επαγγελματιών, Συλλόγους Γυναικών και άλλους μαζικούς φορείς.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί σε σύσκεψη σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς του Βόλου και της Μαγνησίας, αύριο, Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας (Φιλελλήνων - Δημητριάδος).

-- H Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας - Δυτικής Αχαΐας καλεί σε σύσκεψη την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ