Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ανδρέας Δημάκης
Ανδρέας Δημάκης
Φωτ.

Σήμερα, 29 Νοέμβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον προσωρινό αποχωρισμό μας από το σύζυγο και πατέρα μας ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΑΚΗ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 120.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ελευθερούπολης και Οικοδόμων Νέας Ιωνίας για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Κατίνα

Τα παιδιά του Δήμος - Σοφία

  • Στη μνήμη του αλησμόνητου φίλου συντρόφου και εξαδέλφου μου Ανδρέα Δημάκη προσφέρω στο ΚΚΕ 100.000 δρχ.

Γιώργος Δαρδανός

* * *

Φωτ.

Στις 20 Νοέμβρη έκλεισαν 6 μήνες από το θάνατο της γλυκιάς μανούλας μου ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 10.000 δρχ.

Ευθύμιος Θεοδωρίδης

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μου ΜΗΤΣΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ καθώς και στη μνήμη του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΒΙΝΙΕΡΑΤΟΥ ο οποίος δολοφονήθηκε από παρακρατικούς τρομοκράτες προσφέρω 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ανω Αιγάλεω.

Γιώργος Μπαρώνος

* * *

Η Μάγδα Παντελάρου προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Συνοικιακής Χαϊδαρίου 30.000 δρχ. στη μνήμη του συζύγου της ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΥ και του αδελφού της ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗ.

* * *

Φωτ.

Ο Ανδρέας και η Βέτα Δερμιζάκη προσφέρουν στην ΚΟ Γαλατσίου 20.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση στη μνήμη των αδελφών τους ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΤΣΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, κομμουνιστή, της γυναίκας του ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ και του ΓΙΑΝΝΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια του εμφύλιου.

Σπύρος Πάτσιος
Σπύρος Πάτσιος
* * *

fvt.

Στις 26 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Αφροδίτη Κωνσταντίνου - Παπαδοπούλου προσφέρει 10.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 56 χρόνια από τις 5 Γενάρη 1945 που η καλή μας μανούλα ΚΑΤΙΝΑ ΛΥΤΡΑ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, άφησε την τελευταία πνοή της σε Νοσοκομείο, το οποίο, λόγω των Δεκεμβριανών γεγονότων, ήταν τελείως αποδιοργανωμένο. Φάρμακα δεν υπήρχαν, οι ταγματασφαλίτες συνέλαβαν γιατρούς και νοσοκόμες με αποτέλεσμα πολλοί άρρωστοι να οδηγηθούν στο μοιραίο. Αυτό το τέλος είχε και η μάνα μας, μια ανταρτομάνα, όπως τη χαρακτήρισε ο χειρούργος Πέτρος Κόκκαλης. Αξια μάνα, υπόδειγμα μητρικής στοργής και αγάπης για όλους, η οποία με το προσωπικό παράδειγμά της έδειξε και στα έξι παιδιά της το σωστό δρόμο της πάλης και δράσης, το δρόμο του αγώνα.

Στη μνήμη της προσφέρω 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου» για την Οικονομική Εξόρμηση.

Βαγγελιώ Λύτρα

* * *

Η Σοφία Παπανικολάου και η Τ.Σ. προσφέρουν από 5.000 δρχ. για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Λίμνης Εύβοιας, στη μνήμη των παλαίμαχων αγωνιστών ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΣΟΥΡΕ, Δικηγόρου και της συζύγου του ΗΡΩΣ Κουντούρη - ΤΣΟΥΡΕ, οδοντιάτρου.

Κατίνα Λύτρα
Κατίνα Λύτρα
* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου αδελφού μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΕΚΙΑΡΟΓΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Τζιτζιφιών Καλλιθέας.

Δάφνη Μπεκιάρογλου - Λάζαρος Παπαγραμματίου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΗ ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΥ (Βασίλη), διοικητή του 1/4 Τάγματος Αθήνας του ΕΛΑΣ, ο οποίος σκοτώθηκε στα Δεκεμβριανά, πρόσφεραν μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας: Ο Π.Γ. 100.000 δρχ. και ο Π.Μ. 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των νεκρών μελών της ΠΕΣΑΘΕΑ πρόσφεραν οι παρακάτω αγωνιστές για την Οικονομική Εξόρμηση: Ευτυχία Μορίκη, Ειρήνη Γκιόκα, Γεωργία Γιανναράκου, Γεωργία Μαλτέζου, Ιωάννα Πιέρου, Γιάννης Τσαγκάρης και Λυμπερόπουλος Μπ. από 10.000 δρχ., Ζώης Κουτσάφτης 20.000 δρχ., Νίκος Βλάχος, Νίκος Γαβαλάς, Μαρία Πασχάκη, Μαρία Ταμπουρατζή, Γεώργιος Σερμπενιάδης, Σοφία Μητραντζά, Βασιλική Μολύβα, Τάσος Λυμπερόπουλος και Πόπη Καργάκου από 5.000 δρχ., Νίκος Μπούκουρας 2.000 δρχ., Σοφία Βλάχου 1.000 δρχ.


Ελισσάβετ Θεοδωρίδου
Ελισσάβετ Θεοδωρίδου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ