Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΓΥΝΑΙΚΑ
Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Δελτίου

Με εξώφυλλο αφιερωμένο στο θέμα της καμπάνιας και μια σειρά από άρθρα στα οποία εργαζόμενες, μέλη επιχειρησιακών και κλαδικών σωματείων, αποτυπώνουν τις επιπτώσεις της «ευελιξίας», παρουσιάζουν τη δράση και τα αιτήματα των συνδικάτων, κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Δελτίου της ΟΓΕ.

«Ας προβληματιστούμε γιατί οι γυναίκες εργαζόμενες είναι αναγκασμένες να υφίστανται την "ευελιξία", την ανασφάλεια, τη δουλειά χωρίς εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ υπάρχουν σήμερα όλες οι προϋποθέσεις για να ζούμε καλύτερα, με λιγότερες ώρες δουλειάς και περισσότερο ελεύθερο χρόνο, με σταθερή και μόνιμη δουλειά, με διευρυμένα εργατικά δικαιώματα, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας», σημειώνει το εισαγωγικό άρθρο της Σύνταξης, δίνοντας τη σκυτάλη στις γυναίκες από τους κλάδους και τους χώρους δουλειάς.

Στο ίδιο τεύχος περιλαμβάνονται άρθρα που επικεντρώνουν στις ανάγκες και τα σύγχρονα δικαιώματα των παιδιών: Για δημόσια και δωρεάν Προσχολική Αγωγή. Για δημόσιες, δωρεάν, αναβαθμισμένες δομές για τις ειδικές ανάγκες των παιδιών με αναπηρία. Για μέτρα που πρέπει να παρθούν για τα εκατοντάδες ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, που έχουν φτάσει στη χώρα μας, όταν οι κυβερνήσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους οδηγούσαν στον ξεριζωμό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ