Τρίτη 8 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να γυρίσουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία τους

«Τα προσφυγόπουλα είναι κανονικά παιδιά και όχι έπιπλα για να μετακινούνται όπου βολεύει την εκάστοτε κυβέρνηση», δηλώνει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής με αφορμή την εκκένωση του κτιρίου του 5ου Λυκείου Αθηνών, όπου διέμεναν οικογένειες προσφύγων, ανάμεσά τους και παιδιά που φοιτούσαν σε Δημοτικά Σχολεία της περιοχής, και τη μεταφορά τους σε άγνωστο προορισμό, χωρίς καμία προειδοποίηση τόσο των ίδιων όσο και του σχολικού τους περιβάλλοντος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «ενώ οι πόλεμοι είναι αυτοί που φέρνουν θάνατο και προσφυγιά, η κυβέρνηση υποδέχεται όσους κάνουν πολέμους και κυνηγάει τους πρόσφυγες. Στιγματίζουμε με απερίφραστο τρόπο αυτήν την πολιτική, που από τη μια είναι συνυπεύθυνη για τον πόλεμο που προκαλεί το τεράστιο κύμα προσφύγων, από την άλλη τους εγκλωβίζει στη χώρα μας χωρίς κανένα ανθρώπινο δικαίωμα, παρατημένους και σε μεγάλο βαθμό γκετοποιημένους και χωρίς ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα στη Μόρια, ενώ στα παιδιά τους δεν παρέχεται το στοιχειώδες δικαίωμα στη μόρφωση.

Απαιτούμε:

Την επιστροφή των προσφυγόπουλων του 5ου Λυκείου Αθηνών στις τάξεις τους και στους συμμαθητές τους, με ανθρώπινες συνθήκες ζωής και μόρφωσης.

Να καταργηθούν οι χώροι σαν τη Μόρια. Ανθρώπινες, αξιοπρεπείς συνθήκες για τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Να σταματήσει το πάρτι εκατομμυρίων με τις ΜΚΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ