Τρίτη 8 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δωρεάν θέσεις για ανέργους

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει 300 δωρεάν θέσεις σε ανέργους, στη γενική δοκιμή της όπερας του Βιντσέντζο Μπελλίνι«Η υπνοβάτις», την Πέμπτη 10 Οκτώβρη, στις 19.00, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Η διανομή των δωρεάν θέσεων για τη γενική δοκιμή - με την επίδειξη δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας και δελτίου ταυτότητας - θα γίνει στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, εντός Στοάς Πεσμαζόγλου), αύριο Τετάρτη, από τις 12.00 έως τις 17.00. Σημειώνεται ότι ο κάθε κάτοχος δελτίου/βεβαίωσης ανεργίας μπορεί να πάρει έως και δύο θέσεις για τη γενική δοκιμή. Για πληροφορίες μπορεί κανείς να καλέσει στο τηλέφωνο 2130885700.

Με αυτή την όπερα σε μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν και σκηνοθεσία Μάρκο Αρτούρο Μαρέλλι εγκαινιάζεται η νέα σεζόν της Λυρικής. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή της Κρατικής Οπερας της Βιέννης και της Βασιλικής Οπερας του Λονδίνου, η οποία θεωρείται μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αναγνώσεις πάνω στο αριστούργημα του Μπελλίνι. Παραστάσεις θα δοθούν στις 11, 13, 16, 18, 20, 25, 27 και 29 Οκτώβρη.

H «Υπνοβάτις» αποτελεί μια ειδυλλιακή εικόνα αθωότητας και ευαισθησίας, μοναδική στην ιστορία του λυρικού θεάτρου. Η δε Αμίνα εξακολουθεί να είναι μια από τις πλέον συγκινητικές ηρωίδες της ιταλικής όπερας του 19ου αιώνα. Ειδικότερα η τελευταία της σκηνή συγκαταλέγεται στις πιο τρυφερές και ευαίσθητες του ρεπερτορίου. Η υπόθεση της όπερας διαδραματίζεται στις ελβετικές Αλπεις και αφορά τον έρωτα ανάμεσα στη χωριατοπούλα Αμίνα και τον αγαπημένο της Ελβίνο...

Μετά από μια μακρά περίοδο, όπου ερμηνευτές και λυρικά θέατρα είχαν λησμονήσει την «Υπνοβάτιδα», η αναβίωση της όπερας του Μπελλίνι για την Κάλλας, το 1955, στη Σκάλα του Μιλάνου, σε σκηνοθεσία του Λουκίνο Βισκόντι, υπήρξε αποκαλυπτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ