Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»
Λογοτεχνικός περίπατος σε Πλάκα, Μοναστηράκι και Ψυρρή

Σειρά ιστορικών, λογοτεχνικών και πολιτιστικών περιπάτων στην Αττική ξεκινά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη», «για να γνωρίσουμε και να θυμηθούμε γεγονότα (...) που πολλές φορές περνάμε δίπλα τους και τα προσπερνάμε», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Η αρχή γίνεται την Κυριακή 20 Οκτώβρη, με λογοτεχνικό περίπατο στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι και στην περιοχή του Ψυρρή, με σημείο συνάντησης την κύρια είσοδο του Εθνικού Κήπου (Αμαλίας), στις 10.30 π.μ.

Οπως σημειώνει ο Σύλλογος: «Θέλουμε να αφήσουμε τα κείμενα καταξιωμένων λογοτεχνών μας να μας "μιλήσουν" για μέρη της παλιάς Αθήνας. Θέλουμε να δούμε πού κατοίκησαν κάποιοι από αυτούς, πού σύχναζαν, τι τους ενέπνευσε η πόλη της Αθήνας. Θα συναντήσουμε τους Σουρή, Ροΐδη, Δροσίνη, Παλαμά, Καζαντζάκη, Παπαδιαμάντη, Βάρναλη κ.ά. Ο Καζαντζάκης στην "Αναφορά στον Γκρέκο" μάς μιλά για την Ακρόπολη, ο Παπαδιαμάντης μάς υποδέχεται στις φτωχικές αυλές της Πλάκας, στον Προφήτη Ελισαίο και στου Ψυρρή, ο Ροΐδης και η "Πάπισσα Ιωάννα" μάς περιμένουν στο ναό του Ηφαίστου... Θα περάσουμε από το σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Κωστής Παλαμάς, από την καρδιά της Πλάκας, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια ο Γεώργιος Δροσίνης, από ένα από τα σπίτια του Γιώργου Σεφέρη...».

Την ξενάγηση θα κάνει η Νατάσσα Αβραμίδου, φιλόλογος και ξεναγός. Η διάρκεια του περιπάτου είναι περίπου δύο ώρες και απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο ΔΣ του Συλλόγου (στον Μανώλη Πετρίδη, 6986701839, και στην Σουζάνα Γλαβίνα, 6940564044).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ