Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΜΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την παρέμβαση της αστυνομίας στο 2ο ΓΕΛ Δράμας

Περίπου 15 άνδρες της Ασφάλειας επενέβησαν χτες το πρωί στο 2ο ΓΕΛ Δράμας που τελούσε από προχτές υπό κατάληψη. Οι μαθητές αποφάσισαν σε συνέλευσή τους το πρωί της Δευτέρας να προχωρήσουν σε κατάληψη, αντιδρώντας στην έλλειψη αθλητικού εξοπλισμού, για την προμήθεια της οποίας μάλιστα το σχολείο ζήτησε από τους ίδιους τους μαθητές και τους γονείς τους να πληρώσουν από την τσέπη τους. Επίσης, οι μαθητές απαιτούσαν να διασφαλιστεί θέρμανση για τον χειμώνα, καθώς τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκαν αρκετές φορές αντιμέτωποι με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς να λειτουργεί η θέρμανση του σχολείου. Οι δυνάμεις της Ασφάλειας «έσπασαν» την κατάληψη νωρίς το πρωί, πριν πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνέλευση των μαθητών, στην οποία θα αποφάσιζαν για τις επόμενες ενέργειές τους.

Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του ΚΚΕ καταγγέλλει την παρέμβαση αστυνομικών της Ασφάλειας και τονίζει πως «το γεγονός αυτό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής του δόγματος "νόμος και τάξη" που προτάσσει η κυβέρνηση της ΝΔ, με σκοπό να χτυπήσει κάθε εκδήλωση της λαϊκής δυσαρέσκειας που εναντιώνεται στην πολιτική της. Θέλει να δημιουργήσει κλίμα νομιμοποίησης της παρουσίας της αστυνομίας μέσα κι έξω από τους χώρους μόρφωσης και δουλειάς, ώστε να είναι κάθε στιγμή σε ετοιμότητα να καταστέλλουν τους αγώνες του λαού και της νεολαίας».

Καλεί τους μαθητές «να μη σκύψουν το κεφάλι μπροστά σε καμιά προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Να βάλουν στο στόχαστρο των διεκδικήσεών τους, μέσα από συλλογικές και μαζικές διαδικασίες, τη συνολική αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης» και τους εκπαιδευτικούς «να μη δείξουν καμιά ανοχή στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία μέσα στα σχολεία. (...) Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ο συλλογικός αγώνας για να κατακτήσουμε όσα μας ανήκουν, για να έχουμε ένα σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας τον 21ο αιώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ