Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Ανοιχτή παρέμβαση στην ΕΡΤ

Εσωκομματικά παιχνίδια για τον έλεγχο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης

Ανοιχτή παρέμβαση, χωρίς να τηρηθούν αυτή τη φορά ακόμη και τα πιο στοιχειώδη προσχήματα, έκανε στην ΕΡΤ ο νέος υπουργός Τύπου, Χρήστος Πρωτόπαππας. Ο Χρ. Πρωτόπαππας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την παραίτηση της Λίλης Αλεξάκη από τη θέση της γενικής διευθύντριας της ΝΕΤ. Στη θέση της θα τοποθετηθεί ο Βασίλης Θωμόπουλος, αρχισυντάκτης μέχρι τώρα της τηλεόρασης του ALPHA. Η «κίνηση» του νέου υπουργού Τύπου δε στοχεύει μόνο στη Λίλη Αλεξάκη, αλλά, όπως φαίνεται, και στον πρόεδρο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Παναγιώτου, τον οποίο ο Χρήστος Πρωτόπαππας και ο πρωθυπουργός θέλουν να τον απομακρύνουν.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύονται τα εσωκομματικά παιχνίδια που παίζονται στην ΕΡΤ. Ο Π. Παναγιώτου, με «πλάτες» ορισμένους υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παίζει όλα αυτά τα χρόνια το δικό του παιχνίδι στην ΕΡΤ, ένα «παιχνίδι» το οποίο τον έκανε «παντοδύναμο» στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Τώρα φαίνεται πως η κυβέρνηση θέλει να «παίξει» και να παρέμβει με νέα «χαρτιά», και συγκεκριμένα με ανθρώπους, που, όπως λέγεται, ελέγχονται από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Η είδηση για την παραίτηση της Λίλης Αλεξάκη, η οποία της ζητήθηκε προχτές από τον υπουργό Τύπου, διέρρευσε χτες, χωρίς να έχει σταλεί επίσημη ανακοίνωση για αντικατάστασή της. Και αυτό γιατί θεσμικά η αναγκαστική παραίτηση είναι «μετέωρη», μια και τυπικά την ευθύνη της απομάκρυνσης και αντικατάστασης των γενικών διευθυντών την έχει το ΔΣ της ΕΡΤ. Αυτή τη φορά, όμως, δεν τηρήθηκαν τα προσχήματα, αφού ο Χρήστος Πρωτόπαππας «ενημέρωσε», σύμφωνα με πληροφορίες, τη Λίλη Αλεξάκη για την απομάκρυνσή της. Η γενική διευθύντρια της ΝΕΤ είπε χτες στο «Ρ», πως «προς το παρόν δε θέλω να μιλήσω». Η Λίλη Αλεξάκη είχε οριστεί από το ΔΣ της ΕΡΤ προσωρινά στη θέση της γενικής διευθύντριας της ΕΡΤ. Το «καμπανάκι», όμως, «χτυπά» και για τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Π. Παναγιώτου, του οποίου η θητεία λήγει το Μάρτη του 2002. Ο Παναγιώτης Παναγιώτου, μάλιστα, έμαθε κατόπιν εορτής την απομάκρυνση της Λίλης Αλεξάκη. Ο Χρήστος Πρωτόπαπας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της ΕΡΤ το διάστημα αυτό ν' ασχολείται με τρέχοντα θέματα και για τα σημαντικά ν' αφήσει ανοιχτό το πεδίο για την επόμενη διοίκηση.

Ο Παναγιώτης Παναγιώτου, ως γνωστόν, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, «εργάζεται» πυρετωδώς χρησιμοποιώντας και την ΕΡΤ για τη «μεταπήδησή» του στον πολιτικό στίβο και συγκεκριμένα αναζητώντας μια βουλευτική θέση στο Νομό Ηλείας. Στο πλαίσιο αυτό είχε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή με τον πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, με τον οποίο, όπως λέγεται, επιτεύχθηκε η συμφωνία να είναι υποψήφιος στο Νομό Ηλείας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Η επίσημη αλλαγή στη γενική διεύθυνση της ΝΕΤ αναμένεται να γίνει την ερχόμενη βδομάδα, στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ