Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα πάλης ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών

Απέναντι στον νέο γύρο πλειστηριασμών σε βάρος της λαϊκής στέγης, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ τονίζει με ανακοίνωσή της την ανάγκη να βρεθούν οι ταξικές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας.

Παράλληλα καλεί τις λαϊκές οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους να έρχονται σε επικοινωνία με την Επιτροπή κατά των Πλειστηριασμών, στα τηλέφωνα 2310.233.134, 2310.529.907 και 697.00.63.313.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει τις τράπεζες με κάθε τρόπο, παρέχοντας ακόμα και εγγύηση του Δημοσίου για να αγοραστούν τα προβληματικά δάνεια από ξένα funds. Με αυτόν τον τρόπο και κλιμακώνουν τους εκβιασμούς για να πληρωθούν τα δάνεια, και διαβεβαιώνουν τους "επενδυτές" ότι δεν πρόκειται να χάσουν τα λεφτά τους, και απαλλάσσουν τις τράπεζες από τον μπελά της είσπραξης», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Και προσθέτει: «Πρόκειται για την προίκα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τους τραπεζίτες και τα άλλα αρπακτικά του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που για τη ΝΔ αποτελεί έτσι κι αλλιώς την πρώτη γραμμή της πολιτικής της, ώστε να δώσει επιπλέον φόρα στα κέρδη και στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι οι στρατηγικές συγκλίσεις που μοιράζονται οι πρώην και οι τωρινοί για να σκάψουν από κοινού με την ΕΕ ακόμη βαθύτερο λάκκο για τους εργαζόμενους και το λαό».

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, αξιοποιώντας και τη θετική πείρα από αγωνιστικές πρωτοβουλίες το προηγούμενο διάστημα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί «να δώσουμε χέρι βοηθείας σε κάθε λαϊκό άνθρωπο που το χρειάζεται, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το σύνολο των αντιλαϊκών σχεδιασμών της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας».

  • Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο κάλεσμα έχει απευθύνει και η Επιτροπή του ΠΑΜΕ κατά των Πλειστηριασμών στην Αθήνα, καλώντας εργαζόμενους και λαϊκές οικογένειες να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210.33.01.847, 210.33.01.842 και 210.38.33.786.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ