Τρίτη 22 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εφυγε» από τη ζωή η Αλίσια Αλόνσο

Την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 98 ετών, «έφυγε» από τη ζωή μία από τους θρύλους του κλασικού χορού, η Κουβανή Αλίσια Αλόνσο, χορεύτρια και χορογράφος, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας.

Είναι η μόνη Λατινοαμερικάνα στην ιστορία που υπήρξε «prima ballerina assoluta», ένας συμβολικός τίτλος που δίνεται στις πλέον εξαίρετες μπαλαρίνες της γενιάς τους. Και αυτό παρά μια βαριά αναπηρία: Εχασε σχεδόν την όρασή της στην ηλικία των 20 ετών μετά τη διπλή αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς. Η χορεύτρια διέκρινε μόνο τις σκιές, χόρεψε σχεδόν όλη τη ζωή της βρίσκοντας τον προσανατολισμό της χάρη στα φωτεινά σημάδια που διέθετε η σκηνή.

Πολλοί θυμούνται την καταπληκτική «Ζιζέλ», την πειθαρχημένη χορεύτρια αλλά με το μεγάλο ταμπεραμέντο, να προσελκύει το κοινό με τις φιγούρες της και να μπορεί στα 40 της να αιχμαλωτίζει τα βλέμματα χορεύοντας τη «Λίμνη των Κύκνων». Συνέχιζε να διδάσκει την τέχνη της μέχρι τα βαθιά της γεράματα.

Η Αλίσια Αλόνσο συνέβαλε με την εξαιρετική τεχνική της και το μεγάλο ταλέντο της να «δοξάσει» σε όλο τον κόσμο την Κούβα, που ποτέ δεν εγκατέλειψε, παρά τις προτάσεις που είχε, οι οποίες θα της χάριζαν πλούτη και δόξα στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ