Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανακοίνωση με αφορμή την ένταση μεταξύ προσφύγων και Ρομά

Μετά την ένταση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής μεταξύ προσφύγων και Ρομά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, αποπειράθηκε αποτυχημένα η αξιοποίηση του περιστατικού με στόχο τη μόχλευση κλίματος ρατσισμού και ξενοφοβίας στους κατοίκους της περιοχής.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Ημαθίας του ΚΚΕ σημειώνει πως «η μεταφορά κάποιων προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες δομές, θα δημιουργήσουν ασφυκτική κατάσταση στις ήδη επιβαρυμένες δομές, όπως αυτών της Αλεξάνδρειας και της Αγ. Βαρβάρας». Συνδυάζοντας το ενδεχόμενο νέων προσφυγικών κυμάτων, που αναμένεται να δημιουργήσει η ιμπεριαλιστική επίθεση που ξεκίνησε η Τουρκία στη Συρία με τις πλάτες των ΗΠΑ, τονίζεται πως υπάρχει κίνδυνος να συμβούν ανάλογα παραβατικά φαινόμενα στο μέλλον.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες», συνεχίζει η ανακοίνωση, «γιατί συνεχίζει να εφαρμόζει την απαράδεκτη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, η οποία φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας. Επιπλέον, τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες είναι απαράδεκτα και αντιδραστικά (...)Ευθύνες έχουν και οι δημοτικές αρχές που στηρίζουν την πολιτική των κυβερνήσεων, ΕΕ, ΝΑΤΟ, που γεννά τη φτώχεια, τους πολέμους και την προσφυγιά».

Και καταλήγει: «Ο αγώνας των κατοίκων, συνολικά των εργαζομένων στην πόλη και τα χωριά, πρέπει να προσανατολιστεί στη σύγκρουση με τις διαχρονικές πολιτικές όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, συνολικά την πολιτική της ΕΕ, την κατάπτυστη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας», διεκδικώντας εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τους πρόσφυγες που δεν θα επιτρέπουν (όσο αυτό είναι δυνατό μέσα σε αυτό το σύστημα) την εμφάνιση φαινομένων παραβατικότητας, προώθηση προσφύγων και μεταναστών στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, άμεσα μέτρα για να προχωρήσουν οι οικογενειακές επανενώσεις, αλλά και να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών καθώς και της περιοχής έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ