Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα για τις θέσεις εργασίας

Αντιμέτωποι με την απόλυση και την ανεργία βρίσκονται οι 60 εργαζόμενοι στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης. Καθώς η σύμβαση του Μουσείου με την εταιρεία που διαχειρίζεται το εστιατόριο λήγει και αναμένεται η σκυτάλη να περάσει σε άλλον εργολάβο, οι εργαζόμενοι, οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους βρίσκονται «στον αέρα».

Οπως καταγγέλλει η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής στο εστιατόριο - αναψυκτήριο του Μουσείου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου, εδώ και δέκα περίπου χρόνια το εστιατόριο διαχειρίζονται επιχειρήσεις εστίασης «με μοναδικό σκοπό το επιχειρηματικό κέρδος».

«Με αποκλειστική ευθύνη του ΔΣ του Μουσείου της Ακρόπολης και της κυβέρνησης δεν έχει προβλεφθεί απολύτως κανένα μέτρο ούτε στην προκήρυξη, ούτε και από τη νομοθεσία, που να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας μας», καθώς ο ένας επιχειρηματίας διαδέχεται τον άλλο. Μάλιστα, δεν υπάρχει στην προκήρυξη καμία συγκεκριμένη πρόβλεψη για τις θέσεις εργασίας που απαιτούνται ανά τμήμα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μαζί με το Συνδικάτο μας, ώστε να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας. Θα παλέψουμε οργανωμένα με κινητοποιήσεις, απεργίες, στάσεις εργασίας μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Διεκδικούν: Ολοι οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο να μείνουν στα πόστα τους. Να μη γίνει καμία απόλυση. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της εργολαβίας που καθιστά τους εργαζόμενους ομήρους του κάθε εργολάβου και το εστιατόριο να λειτουργεί με αποκλειστική ευθύνη του Μουσείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ