Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οι γειτονιές του κόσμου» στο θέατρο

Το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου» θα παρουσιαστεί από τον Νοέμβρη επί σκηνής του θεάτρου «Βαφείο - Λάκης Καραλής» (Αγ. Ορους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός) σε σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 6 Νοέμβρη και θα παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη στις 20.30 μέχρι τις 8 Γενάρη.

Η ποιητική συλλογή του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου» γράφτηκε από το 1949 έως το 1951 κατά τη διάρκεια της εξορίας του ποιητή στη Μακρόνησο και τον Αη Στράτη. Εκδόθηκε το 1957 και περιλαμβάνεται στον Τόμο Ε' «Τα Επικαιρικά».

Μια ποιητική τοιχογραφία της δεκαετίας του '40. Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση, ο Δεκέμβρης, ο εμφύλιος και η εξορία είναι τα θέματα για αυτό το «τραγούδι», όπως το χαρακτηρίζει ο ποιητής. Ενα «τραγούδι» γραμμένο με τη συγκινησιακή φόρτιση της εμπειρίας και τη βαθιά γνώση της Ιστορίας του Ανθρώπου.

Σημειώνει μεταξύ άλλων η σκηνοθέτης: «Μια παρέα ανθρώπων μας "παίρνει" μαζί της σ' αυτήν τη δεκαετία, έρχεται για να μας πει την ιστορία της, όλο φως, ελπίδα και ζωή. Ερχεται να μας γεμίσει ελπίδα για τον Ανθρωπο, έρχεται σήμερα να μας γεμίσει δύναμη. Συγκινούμαι κάθε φορά που το διαβάζω, σαν να είναι η πρώτη φορά».

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λάζαρος Βαρτάνης, Στέφανος Παπατρέχας, Βασιλική Σαραντοπούλου, Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944189698

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ κανονικό, 10 ευρώ προπώληση μέσω Viva.gr, 8 ευρώ φοιτητικό, 5 ευρώ ανέργων, Ατέλεια ΣΕΗ - είσοδος δωρεάν


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ