Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Χίλιες και μία ιστορίες» για παιδιά

Ενα από τα πιο δημοφιλή έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, η συλλογή παραμυθιών και ιστοριών «Χίλιες και μία νύχτες», αποτελεί την έμπνευση για την παράσταση «Χίλιες και μία ιστορίες», που ζωντανεύει φέτος στο Μικρό Εθνικό (Πανεπιστημίου 48), σε διασκευή του Μάικ Κέννυ, του πολυβραβευμένου συγγραφέα του «Αγοριού με τη βαλίτσα» και πολλών ακόμη αγαπημένων θεατρικών έργων.

Η μυθική Ανατολή ζωντανεύει επί σκηνής: Δώδεκα παλατιανοί και η τρελή μπάντα του σουλτάνου αφηγούνται με ό,τι μέσο έχουν στη διάθεσή τους ιστορίες για τον πόλεμο και για τον έρωτα, για κακούς μάγους και γελοίους ατζαμήδες, για το γέλιο και το φόβο, για τέρατα και ήρωες, για μαγικά χαλιά και φτερωτά άλογα, για γίγαντες και γελωτοποιούς...

«Στα πολύ πολύ πολύ παλιά χρόνια, σ' ένα μέρος πολύ πολύ μακρινό, σε μια χώρα που δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ, ζούσε ένας μεγάλος Σουλτάνος...». Πληγωμένος και απογοητευμένος, παντρεύεται κάθε νύχτα μία γυναίκα και κάθε αυγή τη θανατώνει. Ολα όμως αλλάζουν όταν παντρεύεται τη Σεχραζάντ, την κόρη του πιστού του βεζίρη, που είναι ίσως και η ικανότερη αφηγήτρια παραμυθιών στην παγκόσμια Ιστορία. Κι έτσι οι νύχτες στο παλάτι διαδέχονται η μία την άλλη, πάντα με την ίδια απαίτηση: «Πες μου μια ιστορία».

Συντελεστές της παράστασης: Νίκος Χατζόπουλος (μετάφραση), Βάσια Ατταριάν, Μυρτώ Μακρίδη (σκηνοθεσία), Δημήτρης Τάσαινας (μουσική σύνθεση - στίχοι), Αλεξία Χρυσοχοΐδου (σκηνικά - κοστούμια), Ελενα Γεροδήμου (επιμέλεια κίνησης - χορογραφίες).

Διανομή: Χρηστίνα Γαρμπή, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Ιωάννης Δενδρινός, Θέμης Θεοχάρογλου, Ρωμανός Καλοκύρης, Λήδα Καπνά, Γιάννης Καράμπαμπας, Εμμανουήλ Κοντός, Κατερίνα Λάττα, Προμηθέας Νεραττίνι - Δοκιμάκης, Χρήστος Πίτσας, Ιωάννα Ραμπαούνη.

Μουσικοί: Αλέξης Κωτσόπουλος, Ορέστης Πετράκης, Δημήτρης Τάσαινας.

Μέρες και ώρες παραστάσεων για το κοινό: Σάββατο 17.30, Κυριακή 12.30 και 16.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ