Σάββατο 2 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 3 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΟΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ
ΚΟΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ
ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΠΠΑΣ «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας στις 25/9/2019.

Το 40ήμερο μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή 3/11, στις 10.30 π.μ., στο νεκροταφείο Ηλιούπολης.

Γεννήθηκε στη Μάνδρα σε οικογένεια αγωνιστών - κομμουνιστών. Η δράση του στο κίνημα ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια. Μετά το Λύκειο έφυγε στο Καναδά και το Μεξικό, όπου ολοκλήρωσε σπουδές στα τουριστικά επαγγέλματα και εργάστηκε. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1983. Μετά την επιστροφή του έγινε μέλος του ΚΚΕ.

Την περίοδο 1986 - 1987 συμμετείχε σε αποστολή βοήθειας στη Νικαράγουα που οργάνωσαν τα συνδικάτα. Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου σερβιτόρων. Είχε δράση στο γονεϊκό κίνημα. Ηταν εκλεγμένος στους Συλλόγους γονέων στο Γυμνάσιο και Λύκειο.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μας ΝΙΚΗΤΙΔΗ ΚΟΛΙΑ (Αεροπόρου) και ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ προσφέρουμε ενίσχυση στο ΚΚΕ, για την Οικονομική του Εξόρμηση, 500 ευρώ.

Λάκης - Εφη

***

ΦΩΤΟ 2

Στην μνήμη των αγαπημένων του ανιψιών ΑΜΑΛΙΑΣ και ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΕΡΡΑΚΗ, που «έφυγαν» πρόωρα από τη ζωή, ο Μιχάλης Περράκης προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Παλλήνης.

***

ΦΩΤΟ 2

Ο Σπύρος Μπλέτσας προσφέρει 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Ανατολικού Διαμερίσματος Πάτρας, στη μνήμη των γονιών του ΜΠΛΕΤΣΑ ΘΕΟΧΑΡΗ (φωτ.) και ΜΠΛΕΤΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (φωτ). Επίσης, των θείων του, από την Καρίτσα Ιωαννίνων, ΠΑΤΣΙΑ ΝΙΚΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ που χάθηκε στο Γράμμο - Βίτσι, και ακόμα αναζητούμε, και ΠΑΤΣΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ, που πέρασε από τον ΔΣΕ και στη συνέχεια έζησε πολιτικός πρόσφυγας στο χωριό «Νίκος Μπελογιάννης» στη ΛΔ Ουγγαρίας.

ΒΑΛΣΑΜΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΒΑΛΣΑΜΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών, προσφέρουμε στο Κόμμα, όπου έμεινε αταλάντευτος έως το τέλος της ζωής του, 130 ευρώ.

ΚΟΒ Τριανδρίας

  • Στη μνήμη του κομμουνιστή, αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ, μέλους του Κόμματος από το 1984 και μέχρι το τέλος της ζωής του, πιστού στα ιδανικά του ΚΚΕ και τον αγώνα για το σοσιαλισμό, που «έφυγε» μέσα στο 2019, η Μ. Τ. προσφέρει 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

***

ΦΩΤΟ 2

Η Αντωνία και η Ρέτα Μεγκίσογλου προσφέρουν, μέσω της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ, 100 ευρώ στη μνήμη του πατέρα τους ΒΑΣΙΛΗ ΜΕΓΚΙΣΟΓΛΟΥ, που στις 14 Αυγούστου 2019 συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, καθώς και στη μνήμη της μητέρας τους ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΜΕΓΚΙΣΟΓΛΟΥ. Για το αγαπημένο τους Κόμμα και τον «Ριζοσπάστη» ποτέ δεν αρνήθηκαν να προσφέρουν, ο Βασίλης Μεγκίσογλου υπηρέτησε δε το λαϊκό κίνημα από πολλές θέσεις και υπήρξε πρόεδρος του Παραρτήματος Ξάνθης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα μας ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΡΟΥ (Συρόγιαννου), από την Αράχωβα Βοιωτίας, και της μητέρας μας ΜΑΡΙΑΣ ΣΥΡΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 40 ευρώ στο ΚΚΕ και 40 ευρώ για το Μνημείο της Γυάρου, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

Τα παιδιά τους Νίκος Σύρος και Λέλα Παναγάκου

***

Η Διαμάντω Γιακουμέλου στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΝΙΡΟΥ, πιστού οπαδού του Κόμματος, καθώς και της μητέρας του ΑΝΕΓΙΝΑΣ ΝΙΡΟΥ, μέλους της ΕΠΟΝ και της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρει στην ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του παππού μας ΔΗΜΟΥ Π. ΚΩΣΤΗ και της γιαγιάς μας ΤΡΑΝΟΥ Θ. ΕΛΕΝΗΣ (φωτ.) προσφέρουμε 50 ευρώ για το Μνημείο στο μαρτυρικό νησί της Γυάρου.

ΣΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Συρόγιαννος)
ΣΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Συρόγιαννος)
Οι εγγονές τους Αννα Ράμμου και Τζωρτζίνα Δημοπούλου

***

Στη μνήμη των συντρόφων ΓIΩPΓOY και KATEPINAΣ ΛAΓΩNIKA ο Γ. Xαράμης και η B. Xαράμη προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ. Επίσης, για τη φίλη του KKE EYΓENIA ΠAΠAΓEΩPΓIOY, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από έναν χρόνο προσφέρουν 50 ευρώ μέσω της KOB Bούλας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΑΜΙΤΣΗ προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Αργοστολίου της ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ, 120 ευρώ.

Αφροδίτη, Νίκη και Ασημίνα Αμίτση

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΒΑΡΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, η γυναίκα του Μαρία Κούβαρη προσφέρει στο ΚΚΕ 40 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, από τα Φωναΐτικα Πύργου Ηλείας, που «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας, ο Σταμάτης Ντούβος προσφέρει 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πεύκης.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΚΙΝΗ, που εξορίστηκε στη Γυάρο το 1948 - ναύτης τότε -, και όλων των αγωνιστών του ταξικού αγώνα που έζησαν τη φρίκη των βασανιστηρίων, εμείς τα παιδιά του προσφέρουμε 150 ευρώ μέσω της ΚΟ Χαλανδρίου, για το Μνημείο της Γυάρου, στον φωτεινό φάρο που θα είναι πυξίδα για την τελική νίκη.

Φάνης Γκίνης

Αθηνά Γκίνη - Μιρασγίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Καλέ μου σύντροφε Κώστα. Ξεκίνησε η Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος κι εσύ λείπεις... Κάνω την αρχή, καταθέτοντας στη μνήμη σου 100 ευρώ στην ΚΟ Αγίου Δημητρίου.

Η σύντροφός σου στη ζωή και στον αγώνα, Νίκη Παναγιωτοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Πριν από τρία χρόνια, στις 17 Οκτώβρη 2016, «έφυγε» από τη ζωή ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΚΗΣ, από την Αετοκορυφή Ροδόπης, μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πολιτικός πρόσφυγας στη ΛΔ Τσεχοσλοβακίας. Σύντροφος που τίμησε με μεγάλη προσφορά, συνέπεια και αγωνιστικό ήθος το ΚΚΕ.

ΣΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΣΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
Υπήρξε πιστός στα ιδανικά του εργατικού και επαναστατικού κινήματος, αφοσιωμένος στο ΚΚΕ, στην πάλη για το σοσιαλισμό. Ξεχώριζε για τη σεμνότητα και την αντοχή του και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Ανήκε σε κείνους που έμαθαν να μάχονται και να παραμένουν όρθιοι παρά τις αντιξοότητες, δεν λιποψύχησε ποτέ, δεν έκανε πίσω, δεν ταλαντεύτηκε στις πολλές δύσκολες καμπές που πέρασε το ΚΚΕ. Δεν έπαψε ούτε στιγμή να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για τις αξίες και τα ιδανικά του Κόμματος, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την εκμετάλλευση, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Στη μνήμη του τα παιδιά του Ανθούλα και Αθανασία προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΕ Ροδόπης, το ποσό των 100 ευρώ.

***

Στη μνήμη των αδελφών μας ΝΙΚΟΥ ΚΕΤΣΙΕΤΖΗ και ΝΙΚΟΥ ΚΟΜΑΤΣΕΛΗ προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

Γαβρίλος - Κορίνα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΝΤΖΙΑΡΑ, φυλακισμένου - εξόριστου σε Γιούρα και Λακκί Λέρου, και στη μνήμη όλων των αλύγιστων προσφέρουμε το ποσό των 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Καλαμπάκας, για ενίσχυση του ΚΚΕ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης.

Τα παιδιά Αποστόλης - Γιώργος - Βασούλα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Δυτικών Συνοικιών.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ 6

Στη μνήμη των αγαπημένων μας, που «έφυγαν» από κοντά μας αφήνοντας παρακαταθήκη τους αγώνες και την ακλόνητη πίστη τους στον κομμουνισμό.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ (φωτ.), από το χωριό Αντιγόνη Κιλκίς. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής της 8ης Μεραρχίας του ΔΣΕ. Σκοτώθηκε το 1948 στη Μουργκάνα Ηπείρου.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΒΑΛΣΑΜΗ (Αρτεμις) (φωτ.). Μέλος της ΟΚΝΕ στην Εθνική Αντίσταση. Στη συνέχεια ως ανθυπολοχαγός στην υποδειγματική διμοιρία του ΔΣΕ. Εζησε ως πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία μέχρι τον επαναπατρισμό της.

ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΣΑΜΗΣ (Ακρίτας) (φωτ.), από το Ροσσοπούλι Λήμνου. Πήρε μέρος στον πόλεμο 1940 - '41. Μετά στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και στον ΔΣΕ ως πολιτικός επίτροπος - ταγματάρχης στα έμπεδα του Μπέλες. Μέχρι το θάνατό του έζησε ως πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία.

ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ, από την Καστανιά Υπάτης. Πήρε μέρος, όπως όλη η οικογένεια, στην Εθνική Αντίσταση. Το 1941 οργανώθηκε στο ΕΑΜ. Εκλέχτηκε στην Επιτροπή Υπάτης του ΕΑΜ. Για τη δράση του καταδικάστηκε από το Στρατοδικείο Λαμίας σε θάνατο. Εκτελέστηκε μαζί με άλλους αγωνιστές τον Αύγουστο του 1948.

ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΙΟΣ (φωτ.). Μέλος της ΟΚΝΕ και αργότερα του ΚΚΕ. Στη διάρκεια της Κατοχής ήταν στην περιοχή Φθιώτιδας από τους δραστήριους οργανωτές του κινήματος της Εθνικής Αντίστασης. Στον ΔΣΕ ως επιτελής τάγματος και διαφωτιστής. Εζησε ως πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη μέχρι τον επαναπατρισμό του.

ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ.) το γένος Σαμπάνη. Το 1943 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ. Συνέχισε τον αγώνα μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ. Εζησε ως πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη μέχρι τον επαναπατρισμό της.

ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (φωτ.). Πήρε μέρος στον πόλεμο της Αλβανίας και εντάχθηκε από τους πρώτους στον ΕΛΑΣ. Για τη δράση του πιάστηκε και κλείστηκε για 17 χρόνια στις φυλακές με αποτέλεσμα να κλονιστεί ανεπανόρθωτα η υγεία του.

ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ. Το 1941 οργανώθηκε στο Εργατικό ΕΑΜ. Στην Ξυνιάδα Δομοκού εκλέχτηκε γραμματέας της Επιτροπής του ΕΑΜ. Συνελήφθη για τη δράση του και το 1946 εξορίστηκε στην Αλόννησο. Από το 1949 αγνοείται.

Στη μνήμη τους και για τα 73 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Σεπολίων.

Τα παιδιά και τα εγγόνια τους


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΛΕΤΣΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΛΕΤΣΑ

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΑΜΑΛΙΑ ΠΕΡΡΑΚΗ
ΑΜΑΛΙΑ ΠΕΡΡΑΚΗ

ΜΕΓΚΙΣΟΓΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΜΕΓΚΙΣΟΓΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΜΙΤΣΗΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΜΙΤΣΗΣ

ΜΕΓΚΙΣΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΕΓΚΙΣΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ - ΤΡΑΝΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ - ΤΡΑΝΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΚΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΚΗΣ

ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΙΟΣ
ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΙΟΣ

ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΜΠΑΝΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
ΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΜΠΑΝΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΒΑΛΣΑΜΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΒΑΛΣΑΜΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΙΚΗΤΙΔΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΙΚΗΤΙΔΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΠΠΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΠΠΑΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΡΑΚΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΡΑΚΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΝΤΖΙΑΡΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΙΝΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΙΝΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ