Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Ενισχύονται τα αμερικανικά στρατεύματα στη Λιθουανία

Αντιδράσεις από τη Λευκορωσία

ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΜΙΝΣΚ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Αντιδρά η Λευκορωσία στην ανάπτυξη επιπλέον αμερικανικών στρατευμάτων στα σύνορά της με τη Λιθουανία, όπως σημείωσε χτες ο επικεφαλής του ουκρανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Στάνισλαβ Ζας, μετά από συνάντηση που είχε με την επιτετραμμένη της πρεσβείας των ΗΠΑ, Τζένιφερ Μουρ.

Από την πλευρά της, η Λευκορωσία «είναι διατεθειμένη να προβεί στις αντίστοιχες προσαρμογές για την αντιμετώπιση της τοποθέτησης ξένων στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στα σύνορά της» καθώς και βαρέος στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ, είπε ο Ζας.

Επίσης, η Λευκορωσία δήλωσε πως θα λάβει αντίστοιχα μέτρα και σχετικά με τις ΝΑΤΟικές στρατιωτικές ασκήσεις «Defender Europe», που θα γίνουν την άνοιξη του 2020 με τη συμμετοχή 18 κρατών στην επικράτεια 10 ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας που συνορεύουν με τη Λευκορωσία. Σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας, Αντρέι Ραφκόφ, η Λευκορωσία σχεδιάζει να αυξήσει τη στρατιωτική της ετοιμότητα προς τα σύνορα με τη Λιθουανία.

Μέσα στον Οκτώβρη, οι Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ ανέπτυξαν σε μια περιοχή της Λιθουανίας σε απόσταση 15 χλμ. από τη Λευκορωσία, 500 στρατιώτες, 30 τανκς «Abrams» και 25 μαχητικά οχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ