Σάββατο 2 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 3 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μαθητικό αγωνιστικό ραντεβού στις 4 Νοέμβρη

Με πείσμα και αποφασιστικότητα οργανώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις 4 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, μαθητές της Αθήνας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας για μια μεγάλη μαθητική πορεία.

Συνεχίζοντας τις δράσεις που έχουν αρχίσει από την αρχή της χρονιάς, προτάσσοντας το αίτημα για «σχολείο να μορφώνει - όχι να εξοντώνει», οι μαθητές θέλουν να ακουστεί για άλλη μια φορά η φωνή τους δυνατά.

Στο πλευρό τους έχουν και τους γονείς, με την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής να καλεί στην κινητοποίηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα της κατά την κυβέρνηση νέας "κανονικότητας" στη νέα σχολική χρονιά, δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά αυτόν της συμπόρευσης με τα παιδιά μας για την αντιμετώπισή τους (...)

Στηρίζουμε τον αγώνα τους και τις μορφές πάλης που τα συλλογικά τους όργανα θα επιλέξουν, συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους για τη βελτίωση των συνθηκών μόρφωσής τους:

Δεν αποδεχόμαστε να χρηματοδοτούμε συνεχώς η κάθε οικογένεια τη μόρφωση των παιδιών της. Ζητάμε Παιδεία αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν.

Δεν αποδεχόμαστε τις άθλιες υποδομές των σχολείων όσον αφορά τη σχολική στέγη. Δεν αποδεχόμαστε να κάνουμε μάθημα σε containers το 2019, να έχουμε τάξεις άβαφτες και με σοβάδες να πέφτουνε, χωρίς γυμναστήρια, τραπεζαρίες, αίθουσες πολιτισμού κ.λπ. Ζητάμε άμεσο σχεδιασμό και βελτίωση για σχολεία σύγχρονα και ασφαλή. (...)

Δεν αποδεχόμαστε τις υπάρχουσες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Ζητάμε άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, 30.000 διορισμούς σε εκπαιδευτικούς, οριστική λύση στο πρόβλημα του καθαρισμού, της φύλαξης, της ψυχικής υποστήριξης και της σίτισης στα σχολεία μας.

Δεν αποδεχόμαστε τμήματα με 25 και 30 μαθητές. Ζητάμε ποιοτικό μάθημα, με εργαστηριακές υποδομές, έχοντας τμήματα το πολύ 20 μαθητών (15 για το Νηπιαγωγείο και την Α' - Β' Δημοτικού).

Δεν αποδεχόμαστε να εγκαταλείπεται η παράλληλη στήριξη παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες καθώς και τα Ειδικά Σχολεία. Ζητάμε άμεση κάλυψη όλων των κενών για όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Για ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες με αγάπη για τη γνώση και τον άνθρωπο, που θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη, θα ερευνά και θα καλλιεργεί τα ταλέντα των παιδιών, θα κεντρίζει το ενδιαφέρον και τη φαντασία τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ