Σάββατο 9 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 10 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Τι ΔΕΛΤΑ, τι ΟΠΚΕ, η καταστολή ενισχύεται

Από τις άμεσες προτεραιότητες που έθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ στο πλαίσιο της εφαρμογής του δόγματος «νόμος και τάξη» είναι η ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής και η επανίδρυση της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Ετσι η κυβέρνηση, μετά την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ., με βασικό προσόν τη στρατιωτική υπηρεσία τους στις ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων, προχώρησε και στην επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Η ομάδα αυτή που συγκροτούσαν επιθετικά εξοπλισμένοι δικυκλιστές αστυνομικοί, προερχόμενοι από τις ειδικές δυνάμεις, αποτελούσε την αιχμή του δόρατος κατά του λαϊκού κινήματος. Η βαρβαρότητα στη δράση της κατά την περίοδο των μνημονίων είχε προκαλέσει τη λαϊκή κατακραυγή και η προηγούμενη κυβέρνηση, σε μια κίνηση συμβολισμού, αναγκάστηκε να την καταργήσει.

Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, με την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, υλοποιεί έναν συνολικό σχεδιασμό προσανατολισμού όλων των ειδικών μονάδων στην πιο σκληρή καταστολή. Εντάσσει λοιπόν τους δικυκλιστές -"ράμπο" της νέας ομάδας ΔΕΛΤΑ στις ΟΠΚΕ, δηλαδή στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας. Οι ΟΠΚΕ, που συγκροτούνται από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς με βαρύ εξοπλισμό, μέχρι τώρα είχαν ως βασική αποστολή την αντιμετώπιση της σκληρής εγκληματικότητας. Στην Αθήνα αποτελούν το επιχειρησιακό τμήμα της Ασφάλειας Αττικής και το τελευταίο διάστημα πύκνωσαν τη δράση τους στα Εξάρχεια, στις εκκενώσεις καταλήψεων και στεκιών ναρκωτικών.

Παρά τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι η ένταξη γίνεται για να υπάρχει έλεγχος στη ΔΕΛΤΑ, αναμφισβήτητο γεγονός αποτελεί ότι και οι ΟΠΚΕ στρέφονται στη δυναμική καταστολή του λαϊκού κινήματος. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, η κυβέρνηση προχώρησε στην ενίσχυση των ΟΠΚΕ σε αστυνομικούς και μέσα και αξιοποιεί τους «δελτάδες», ώστε να διασφαλιστεί ευελιξία και ταχύτητα στις επιχειρησιακές τακτικές κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Συμπερασματικά, η κυβέρνηση προχωρά την περαιτέρω υλοποίηση του δόγματος «νόμος και τάξη» και ισχυροποιεί περισσότερο τους μηχανισμούς καταστολής ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Παράλληλα, ικανοποιεί τους ακροδεξιούς θύλακες μέσα στην αστυνομία, τους υπουργούς και βουλευτές που τους καθοδηγούν, καθώς και την πιο συντηρητική πτέρυγα των οπαδών της.

Ο αγωνιζόμενος λαός πρέπει να επαγρυπνεί και να δώσει τη δική του απάντηση σε κάθε κυβερνητική απόφαση που εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή.


Γιώργος ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ
Υποστράτηγος Αστυνομίας ε.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ