Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προφυλακιστέοι

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους με σύμφωνη γνώμη ανακριτή - εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο αρνήθηκαν τις βαριές κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ο 41χρονος φέρεται να αρνήθηκε την εμπλοκή του στη ληστεία στον Χολαργό και τη συμμετοχή στην οργάνωση. Επικαλέστηκε πως το μοναδικό στοιχείο που τον εμπλέκει, αφού δεν έχουν εντοπιστεί γενετικό υλικό ή αποτυπώματα, είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην Αντιτρομοκρατική σε βάρος του.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορούμενου, του 45χρονου, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει να ολοκληρωθούν οι έρευνες για να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπόμνημα. Ανέφερε μάλιστα ότι ο εντολέας του δεν γνώριζε το περιεχόμενο των σακιδίων στα οποία βρέθηκε οπλισμός.

Να σημειωθεί ότι στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου απολογήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι, είχαν συγκεντρωθεί άτομα για να τους εκφράσουν τη στήριξή τους και επικράτησε μικροένταση, με την αστυνομία να κάνει χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης μέσα στο προαύλιο, που ήταν γεμάτο κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ