Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ενα ακόμα «συνέδριο» μοιράσματος καρεκλών για τη στήριξη της αντεργατικής επίθεσης

Καταγγελία από το ΠΑΜΕ

Το «συνέδριο» που ετοιμάζει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, μαζί με τον πρόεδρό του, Σωτήρη Τσώνη, «δεξί χέρι του προέδρου της ΓΣΕΕ», στα γνωστά «πρότυπα» του μοιράσματος καρεκλών σε «συνδικαλιστές» πρόθυμους να φέρουν σε πέρας τη βρωμοδουλειά της στήριξης της επίθεσης εργοδοτών και κυβέρνησης, σχολιάζει το ΠΑΜΕ.

Οσον αφορά τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, το ΠΑΜΕ υπενθυμίζει τον ρόλο του στην απόπειρα να γίνει «συνέδριο» νομιμοποίησης της νοθείας και της παρουσίας της εργοδοσίας στην τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, πριν από λίγους μήνες στην Καλαμάτα, τις αντιδραστικές συκοφαντικές δηλώσεις του απέναντι στο ΠΑΜΕ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμπορεύονται με αυτό.

«Να ποια είναι η στάση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΛΑΕ) απέναντι στα γενικότερα προβλήματα της εργατικής τάξης, αλλά και των εργαζομένων της Καλαμάτας», σημειώνει το ΠΑΜΕ και επισημαίνει τα εξής:

«1. Πουθενά στην περιοχή δεν παρεμβαίνει για τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στις απολύσεις, στα ζητήματα της Υγείας και σε πολλά άλλα. Ούτε μια ανακοίνωση καταγγελίας.

2. Του δίνουμε συγχαρητήρια για τη δήλωσή του στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου ότι συμφωνεί με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για το Ασφαλιστικό.

3. Είναι υπέρμαχος στην ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και πρωτοστατεί στη δημιουργία Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου, μαζί με την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ.

4. Δηλώνει επίσης υπέρμαχος της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της βαρβαρότητας δηλαδή των απολύσεων, των άθλιων μισθών, των περικοπών στις παροχές στην Υγεία, στην Πρόνοια».

Εκτός από τα παραπάνω, η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου δίνει «ρέστα» και στις διαδικασίες με τις οποίες προχωρά στο συνέδριο: «Επιχειρεί να κάνει συνέδριο του Εργατικού Κέντρου χωρίς καμία συζήτηση πάνω στα προβλήματα των εργαζομένων. Χωρίς να ακουστούν γνώμες και προτάσεις των αντιπροσώπων των σωματείων. Χωρίς καμία συζήτηση για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων. Χωρίς κανέναν απολογισμό του ΔΣ, ούτε και οικονομικό. Τέτοια συνέδρια θέλουν να κάνουν. Συνέδριο απλώς για να ξαναζεστάνουν τις καρέκλες της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και να κάνουν τη βρωμοδουλειά στήριξης των εργοδοτικών συμφερόντων και καταδίκης των εργαζομένων».

Το ΠΑΜΕ καλεί «τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Καλαμάτας να ανοίξουν συζήτηση για το τι συνέδριο θα γίνει και κυρίως τι σωματεία θέλουμε» και τους αντιπροσώπους στο συνέδριο «να απαιτήσουν να γίνει συζήτηση και να στρέψουν την πλάτη τους στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Να έρθουν σε επαφή και συζήτηση με τους αντιπροσώπους των σωματείων που μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Να συζητήσουν με το ταξικό κίνημα και στην Καλαμάτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ