Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση για το δικαίωμα στη δουλειά

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, σήμερα Τετάρτη στις 12 μ., καλεί το Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων που δουλεύουν σε δημόσιους φορείς μέσω του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Πιο αναλυτικά, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος δουλεύουν από τις αρχές του έτους 5.500 άνεργοι πτυχιούχοι ηλικίας 22 - 29 ετών, καλύπτοντας κενά σε υπηρεσίες όπως ο ΕΦΚΑ, η Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, ο ΟΑΕΔ, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών κ.ά. Καθώς το 12μηνο πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του, διεκδικούν «άμεση ανανέωση - παράταση της σύμβασής τους για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη και παράλληλη εκκίνηση διαδικασιών για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου με προοπτική τη μονιμοποίησή τους».

«Δεν είμαστε "ωφελούμενοι", όπως ονομάζουν εμάς, αλλά και χιλιάδες άλλους/ες συναδέλφους, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ και οι κατά καιρούς κυβερνήσεις. Εργαζόμαστε ισότιμα με κάθε άλλο υπάλληλο στους φορείς όπου υπαγόμαστε και διεκδικούμε το αυτονόητο: Να μην πεταχτούμε στην ανεργία μετά από ένα σύντομο διάστημα, τη στιγμή μάλιστα που καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους, ενώ υπογραμμίζουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες όπου εργάζονται, ελλείψεις που επιδεινώνονται από τις συνταξιοδοτήσεις των παλιότερων εργαζομένων και το «πάγωμα» των προσλήψεων νέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ