Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πανελλαδικό συλλαλητήριο εκπαιδευτικών το Σάββατο

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, οι αναγκαίοι μαζικοί διορισμοί ώστε να καλυφθούν οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, βρίσκονται στο επίκεντρο της διεκδίκησης των εκπαιδευτικών, που το Σάββατο 23 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια προχωρούν σε πανελλαδικό συλλαλητήριο.

ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Επιτροπές και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ καλούν στην κινητοποίηση.

Παράλληλα, μια σειρά σωματεία που είχαν τη σχετική πρωτοβουλία εκφράζουν αίτημα συνάντησης με την υπουργό Παιδείας και καλούν σε πανελλαδική σύσκεψη την ίδια μέρα.

Μέσα και από την κινητοποίηση ζητούν μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση, εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, μέτρα στήριξης για όσους εργάζονται μακριά από τον τόπο τους. Τονίζουν πως το ζήτημα των διορισμών είναι άμεσα συνυφασμένο με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, που είδαν να μπαίνει ο Νοέμβρης με σημαντικά κενά εκπαιδευτικών. Θέτουν παράλληλα στο επίκεντρο ζητήματα για τη λειτουργία των σχολείων, όπως αύξηση της χρηματοδότησης, εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με σύγχρονους όρους και παιδαγωγικές προϋποθέσεις, ισότιμη ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία με την κατάλληλη στήριξη κ.ά.

Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση καλεί και το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, που αναφέρεται στις ελλείψεις εκπαιδευτικού και άλλου προσωπικού στα σχολεία, σε μια σειρά προβλήματα υποδομών τους, σημειώνοντας: «Βασικό αίτιο γι' αυτήν την κατάσταση είναι η συνεχιζόμενη τόσο από τη σημερινή όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση υποχρηματοδότηση της Παιδείας. Για όλα τα παραπάνω, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς και καλούμε τα Σωματεία Καθαριστριών και Τραπεζοκόμων, τους εργαζόμενους Κοινωφελούς Εργασίας, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν μαζί με την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής στην πανελλαδική συγκέντρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ