Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλες ζημιές στην Ηλεία

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και την έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων καταγράφηκαν στην Ηλεία. Η Πυροσβεστική δέχτηκε πολλές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και από πλημμυρισμένα σπίτια, κυρίως στην ανατολική πλευρά του Πύργου, απεγκλωβίζοντας τους ενοίκους τους. Εξαιτίας των βροχοπτώσεων πλημμύρισαν 30 σπίτια και 20 επιχειρήσεις, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές στην αγροτική οδοποιία και σε γεφύρια. Χιλιάδες στρέμματα έγιναν λίμνη και καλλιέργειες να καταστράφηκαν, ενώ δεν ήταν λίγες και οι περιπτώσεις που ζώα παγιδεύτηκαν και δρόμοι αποκόπηκαν από την ορμητικότητα των νερών. Στην περιοχή της Ζαχάρως επλήγησαν από πλημμύρες ο Αγραπιδόκαμπος και το Κ. Ξηροχώρι προς Καϊάφα, όπως και η περιοχή Πλατανούδι όπου ξεχείλισε χείμαρρος.

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι πολλών αγροτικών περιοχών στους δήμους Καβάλας και Παγγαίου, καθώς, λόγω της έντονης και συνεχιζόμενης βροχόπτωσης, καταγράφηκαν εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα σε καλλιέργειες, υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων, αλλά και σε πολλά σημεία κατά μήκος της Εθνικής οδού Καβάλας - Δράμας. Μεγάλο τμήμα της Εθνικής οδού Καβάλας - Δράμας μετατράπηκε σε λίμνη, καθώς πλημμύρισαν πολλά αρδευτικά δίκτυα και αποστραγγιστικά κανάλια, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, έως και αδύνατη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Οι δυνατοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν, παρέσυραν και κάποιες μικρές αγροτικές γέφυρες.

Ισχυρή καταιγίδα εκδηλώθηκε χτες και στην Αθήνα δημιουργώντας τεράστιο μποτιλιάρισμα σε Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα του Κηφισσού. Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν σε Μαρούσι και Κηφισιά.

Στις πληγείσες περιοχές στην Κεφαλονιά περιόδευσε χτες κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιονίων Νήσων με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ