Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκτεταμένες ζημιές στη Ρόδο

Στο έλεος του καιρού βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας η Ρόδος, με αποτέλεσμα μια γυναίκα να χάσει τη ζωή τους και να σημειωθούν μεγάλες καταστροφές. Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές της Ρόδου πραγματοποίησε χτες το πρωί κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με τον Γιάννη Ντουνιαδάκη, περιφερειακό σύμβουλο Νοτίου Αιγαίου, και τον Καλλέτο Πότσο, δημοτικό σύμβουλο Ρόδου.

Στον Εμπωνα της Ρόδου, όπου χτύπησε η κακοκαιρία, καταγράφηκαν 152 χιλιοστά βροχής σε περίπου 11 ώρες, από τα οποία τα 125 χιλιοστά έπεσαν σε διάστημα περίπου 4 ωρών και πιο συγκεκριμένα από τις 12.30 έως τις 16.40 της Δευτέρας. Ασθενέστερες βροχές είχαν σημειωθεί στο νησί και την Κυριακή. Συνολικά, το διήμερο Κυριακής - Δευτέρας καταγράφηκαν 154 χιλιοστά στον Εμπωνα, 100 χιλιοστά στην πόλη της Ρόδου και τη Λίνδο και 39 χιλιοστά στην Κατταβιά.

Την κήρυξη του νησιού της Ρόδου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το χαμό της ηλικιωμένης γυναίκας στην Ιαλυσό και επισημαίνει, ανάμεσα σε άλλα: «Οι καταστροφές σε υποδομές και λαϊκές περιουσίες σε ολόκληρο το νησί είναι εκτεταμένες. Η διαρκώς επιδεινούμενη για πολλά χρόνια κατάσταση οδήγησε στο να κοπεί το νησί στην ουσία στα δύο, να αποκλειστούν χωριά και κοινότητες για πολλές ώρες με μεγάλες ζημιές συνολικά στο οδικό δίκτυο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ