Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΦΩΤΟ

Ο ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΕΝΤΑΣ γεννήθηκε στο χωριό Πέρα Μεσσηνίας, το 1905. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Στις 2/12/1945 δολοφονήθηκε από ταγματασφαλίτες της περιοχής της Καλαμάτας.

Στη μνήμη του τα παιδιά του προσφέρουν μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ Βορείων Αττικής 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια απ' τις 2 Δεκέμβρη του 2005, όπου ξεκίνησε το ταξίδι του για την «άλλη θάλασσα» ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ. Ανυποχώρητος αγωνιστής, πρωτοπόρος συνδικαλιστής για δεκαετίες στο χώρο των τραπεζοϋπαλλήλων, τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ και κέρδισε την καθολική εκτίμηση των συναδέλφων του. Σεμνός κομμουνιστής, πρωτοστάτησε στα δύσκολα χρόνια, μετά το 1991, στην ισχυροποίηση του Κόμματος, έχοντας ως όπλο το θάρρος της γνώμης του. Λάτρης της Ιστορίας, δίδαξε με τη μεγάλη αγάπη του για την Τέχνη και την πρωτοποριακή κουλτούρα, που ήταν αναπόσπαστο μέρος της προσωπικότητάς του. Ακριβώς γιατί πίστευε ότι η εργατική τάξη μπορεί «να σηκωθεί λίγο ψηλότερα».

Πάνω απ' όλα ήταν ακούραστος μαχητής για την κατάργηση της «μισθωτής σκλαβιάς», την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, του σοσιαλισμού. Μπορεί να «έφυγε» νέος για να κάνει το ταξίδι του στην αγαπημένη του Κεφαλονιά, όμως δεν τον ξεχνάμε. Προχωράμε «ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες», ακολουθώντας το παράδειγμά του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Γ'- Δ' Διαμερίσματος Πειραιά.

Γιαννούλα Πάντου - Μηνάς Αντύπας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας θείου ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ, συνεπούς αγωνιστή, πιστού στα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρουμε 50 ευρώ στο Κόμμα μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Μαρίνα Στεφανίδου - Βασίλης Κλιάφας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μας συντρόφισσας ΚΑΙΤΗΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 31/3/2019, για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος προσφέρουμε το ποσό των 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Πατησίων.

ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΕΝΤΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΕΝΤΑΣ
Οι συντρόφισσες Εβελύνα - Αγγελική - Σαλώμη


ΚΑΙΤΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΙΤΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ