Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Μοιράστηκαν βαθμούς και κορυφή Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Δίδυμο στην κορυφή παρέμειναν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μετά τη μεταξύ τους ισοπαλία

Eurokinissi

Δίδυμο στην κορυφή παρέμειναν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μετά τη μεταξύ τους ισοπαλία
Χέρι χέρι συνέχισαν να βαδίζουν στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1 Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, οι οποίοι στο μεταξύ τους ντέρμπι στο Φάληρο για τη 12η αγωνιστική μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς, μένοντας στο 1-1.

Το ίδιο έργο...

Ωστόσο, ένας ακόμα αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων στιγματίστηκε από έκτροπα, αλληλοκατηγορίες και παράπονα για τη διαιτησία.

Στον ΠΑΟΚ καταγγέλλουν προπηλακισμούς κατά την άφιξη της ομάδας καθώς και εισβολή στα αποδυτήρια των διαιτητών από παράγοντες του Ολυμπιακού, ενώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Στον δε Ολυμπιακό διαμαρτύρονται έντονα για τις διαιτητικές αποφάσεις και βάλλουν κατά των ιθυνόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και τους υπεύθυνων των FIFA - UEFA.

Παράλληλα, υπήρξαν και μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά τα όσα έγιναν, σε χτεσινή τους κοινή ανακοίνωση ο Λ. Αυγενάκης και οι εκπρόσωποι των FIFA - UEFA τονίζουν πως «καταδικάζουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν δυσμενείς συνέπειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

...και οι πραγματικές αιτίες

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι παρά τα κατά καιρούς μεγαλεπήβολα σχέδια της εκάστοτε κυβέρνησης για πάταξη της βίας, αυτή παραμένει ως πτυχή του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου, ως αποτέλεσμα της μάχης συμφερόντων που διεξάγεται στο έδαφός του. Μέτρα δε που περιορίζονται στην ένταση της καταστολής και την αυστηροποίηση των ποινών, δεν μπορούν να πατάξουν το φαινόμενο, όσο μένουν στο απυρόβλητο οι αιτίες που το γεννούν και κυρίως η επιχειρηματική δράση στο ποδόσφαιρο, που γεννάει και αναπαράγει τέτοια φαινόμενα.

Από ένα ημίχρονο

Στο αγωνιστικό μέρος του ντέρμπι, οι δύο ομάδες ουσιαστικά είχαν από ένα ημίχρονο στην κατοχή τους, με τον ΠΑΟΚ να αποδεικνύεται πιο ουσιαστικός στο πρώτο μέρος και τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στην επανάληψη.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά, μετά το 20λεπτο όμως οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και στο 29' προηγήθηκαν με γκολ του Ινγκασον, μετά από λάθος του Σα.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ισοφαρίζει στο 64' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλμπουενά. Στο τελευταίο 20λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» άσκησαν έντονη πίεση και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, χωρίς όμως να φτάσουν στο γκολ της νίκης.

«Δαγκώνει» ο ΟΦΗ

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχωρίζει η νίκη του ΟΦΗ στο Ηράκλειο επί της ΑΕΚ με 1-0 (Σεμέδο 52'), που ανέβασε τους Κρητικούς στην 3η θέση ενώ έριξε εκτός τετράδας την «Ενωση», που πάλι προβλημάτισε. Ο αγώνας στιγματίστηκε από το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στις εξέδρες πριν από την έναρξη ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και φίλαθλος του ΟΦΗ, Γιώργος Δεικτάκης, ο οποίος τελικά εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Κατά τ' άλλα, επέστρεψε στις νίκες η Ξάνθη, επικρατώντας 1-0 του Ατρόμητου, και ισοβαθμεί με τον ΟΦΗ στη 3η θέση. Σε τροχιά πλέι οφ παρέμεινε η ΑΕΛ μετά τη νίκη 2-1 επί του Βόλου, ενώ νέα βαθμολογική ανάσα πήρε ο Πανιώνιος μετά το 3-0 επί του Παναιτωλικού, που παραμένει σε δεινή θέση. Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός νίκησε δύσκολα τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη οκτάδα. Στο 1-1 έμειναν Αρης και Λαμία.

  • Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 28, ΠΑΟΚ 28, ΟΦΗ 19, Ξάνθη 19, ΑΕΚ 18, ΑΕΛ 18, Αρης 17, Παναθηναϊκός 16, Ατρόμητος 14, Λαμία 14, Βόλος 13, Αστέρας Τρίπολης 11, Πανιώνιος 6, Παναιτωλικός 4.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με -6 βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ