Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΟΥ
Κάλεσμα οργάνωσης της πάλης στους Αγροτικούς Συλλόγους

Αποφάσισε συμμετοχή στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στις 15 Δεκέμβρη

Συμμετοχή στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που θα γίνει στη Νίκαια της Λάρισας στις 15 Δεκέμβρη, και διενέργεια συνελεύσεων των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής, με στόχο την οργάνωση του αγώνα, αποφασίστηκε μέσα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (2/12) στην Ορεστιάδα, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα».

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΕ, Γιάννης Μαργαριτίδης, αναφέρθηκε στα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως το μεγάλο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων κυρίως στο βαμβάκι, στο καλαμπόκι, στον ηλίανθο, στα σιτηρά και το γάλα. Επίσης, στις κουτσουρεμένες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, στη βαριά φορολογία και τα χαράτσια, ενώ τόνισε ότι οποιαδήποτε σκέψη της κυβέρνησης για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα βρει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα απέναντί της.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τευτλοκαλλιέργεια, που συνδέεται άμεσα με τη μη λειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης στην Ορεστιάδα, την καταστροφή της φετινής παραγωγής που έμεινε αμάζευτη στα χωράφια, τον κίνδυνο να χαθεί εκτός των άλλων και η συνδεδεμένη ενίσχυση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν επίσης οι ελλείψεις σε έργα υποδομής, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας στις παραποτάμιες περιοχές του Εβρου, αγροτικής και επαρχιακής οδοποιίας, ύδρευσης - άρδευσης που κάθε χρόνο δυσκολεύουν τη δουλειά των αγροτών. Εκφράστηκε αγανάκτηση για την υποβάθμιση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και των Κέντρων Υγείας που σταμάτησαν να λειτουργούν.

Τονίστηκε η ανάγκη δραστηριοποίησης των Αγροτικών Συλλόγων και δημιουργίας νέων εκεί που δεν υπάρχουν, με στόχο να δυναμώσει η φωνή των αγροτών μέσα από Συλλόγους που θα παλεύουν να δώσουν λύσεις σε όλα τα καθημερινά προβλήματα.

Η ΟΑΣΕ κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες άμεσα να προχωρήσουν σε συνελεύσεις όλων των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής, να οργανώσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας με το πλαίσιο πάλης και να το εμπλουτίσουν και με επιπλέον διεκδικήσεις, που αφορούν στις ανάγκες για την ποιότητα ζωής των κατοίκων των χωριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ