Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Σπάικ Λικ και Ζακ Ανό

Ο Αντονι Κουίν στην ταινία του Σπάικ Λι «Ο πυρετός της ζούγκλας»
Ο Αντονι Κουίν στην ταινία του Σπάικ Λι «Ο πυρετός της ζούγκλας»
O Σπάικ Λικ είναι ο σκηνοθέτης της αμερικανικής ταινίας «Ο πυρετός της ζούγκλας». Η ζωή του επιτυχημένου μαύρου αρχιτέκτονα, που είναι παντρεμένος, κυλά ήρεμα, μέχρι τη στιγμή που θα δημιουργήσει ερωτικό δεσμό με τη λευκή γραμματέα του. Η σχέση αυτή θα δημιουργήσει πρόβλημα και στους δύο, αφού θ' αποκλειστούν από τον κοινωνικό περίγυρο. Ο Σπάικ Λικ επιχειρεί να κάνει μια ταινία γύρω από το ρατσισμό, που επηρεάζει και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Ενα κοινωνικό δράμα, που συνδυάζεται και με δόσεις χιούμορ. Πρωταγωνιστούν οι Γουέσλι Σνάιπς, Αναμπέλα Σιόρα, Τζον Ταρτούρο και Αντονι Κουίν. Η μουσική και τα τραγούδια είναι του Στίβι Γουόντερ (ΕΤ-1 23.35).

«Επτά χρόνια στο Θιβέτ». Αμερικανική ταινία, σκηνοθετημένη από τον Ζαν Ζακ Ανό. Ο Γάλλος σκηνοθέτης μεταφέρει στην οθόνη την πραγματική ιστορία του Αυστριακού ορειβάτη Χάινριχ Χάρερ. Ο Χάρερ ήταν ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους που επισκέφθηκαν τη Λάσα, πρωτεύουσα του Θιβέτ. Το 1939, ο φιλοναζί ορειβάτης Χάρερ εγκαταλείπει την πατρίδα του και την οικογένειά του και αποφασίζει να ταξιδέψει και ν' αναρριχηθεί σ' ένα από τα βουνά των Ιμαλαΐων. Μαζί με τον βοηθό του Πίτερ, μετά από πολλές περιπέτειες, θα φθάσουν στην ιερή πόλη Λάσα στο Θιβέτ. Εκεί η ζωή του Χάινριχ θ' αλλάξει ριζικά, καθώς θα γνωρίσει τον Δαλάι Λάμα. Τα γυρίσματα της ταινίας δεν έγιναν στο Θιβέτ. Πρωταγωνιστούν οι Μπραντ Πιτ, Ντέιβιντ Θιούλις και Μάκο (STAR 22.00).

«Φωτιά πάνω από την Αγγλία». Αγγλική ασπρόμαυρη περιπέτεια εποχής, που το ενδιαφέρον της εστιάζεται κυρίως στο καστ των πρωταγωνιστών της. Η ταινία αναφέρεται στη νίκη του βρετανικού στόλου ενάντια στην ισπανική αρμάδα κατά τη διάρκεια της ελισαβετιανής εποχής. Ο Ελίσαβετ ζητά από έναν νεαρό αξιωματικό του βρετανικού ναυτικού να μπει στην Αυλή του βασιλιά Φιλίππου και να μάθει τα σχέδιά του για την επικείμενη απόβαση των Ισπανών στη Βρετανία. Πρωταγωνιστούν οι Λόρενς Ολίβιε, Βίβιαν Λι, Φλόρα Ρόμπσον, Τζέιμς Μέισον και Ρέιμοντ Μασέι. Η ταινία γυρίστηκε το 1937 σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Κ. Χάουαρντ (ΕΤ-3 00.10).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ