Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση στην Αθήνα

Συγκέντρωση στην Αθήνα έγινε το βράδυ της Παρασκευής με αφορμή τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αυτοαποκαλούμενους «αντιεξουσιαστές». Τις προηγούμενες μέρες, η κυβέρνηση καλλιεργούσε κλίμα αστυνομοκρατίας, ενώ την Παρασκευή από νωρίς το πρωί, περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί έκαναν ελέγχους και περιπολούσαν σε όλη την Αθήνα.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, κατευθύνθηκε στη Βουλή και στη συνέχεια προς τα Εξάρχεια. Την ώρα που συγκεντρωμένοι κατευθύνονταν στα Εξάρχεια σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση χημικών. Κουκουλοφόροι έριξαν μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ αργότερα σημειώθηκε ένταση στην οδό Μαυρομιχάλη, λίγο πριν από το καθορισμένο μνημόσυνο στο χώρο όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος μαθητής.

Στην αντίστοιχη συγκέντρωση της Πάτρας έγιναν επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και κουκουλοφόρους. Στο ύψος της πλατείας Γεωργίου επί της οδού Κορίνθου τμήμα των συγκεντρωμένων με κράνη έριξαν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ