Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
Καλά, αλλά όχι άριστα

Δεν τα κατάφεραν να αριστεύσουν τα 12 νέα μοντέλα στον κύκλο δοκιμών του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 27 του Νοέμβρη 2001. Η συμπεριφορά των νέων αυτοκινήτων σε καταστάση σύγκρουσης, αν και έχει παρουσιάσει βελτίωση, δεν έφθασε στο σημείο να κατακτήσει τα πολυπόθητα πέντε αστέρια, με εξαίρεση το Renault Laguna, που παραμένει το μόνο αυτοκίνητο με την ανώτατη διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης

Στα crash tests του EuroNCAP δοκιμάστηκαν τα μοντέλα της κατηγορίας των μεγάλων οικογενειακών: BMW 3, Citroen C5, Ford Mondeo, Skoda Octavia, Volvo S60, Hyundai Elantra, Opel Vectra, Peugeot 406, ενώ δοκιμάστηκαν επίσης το νέο Honda Stream και τα μικρομεσαία Peugeot 307 και Alfa 147 καθώς και το Rover 25 από την κατηγορία των σούπερ μίνι.

Οι μετωπικές συγκρούσεις πραγματοποιούνται με ταχύτητα 64χλμ./ώρα, οι πλευρικές πραγματοποιούνται με ταχύτητα 50χλμ./ώρα ή με 25χλμ./ώρα, ανάλογα με τα μέσα που χρησιμοποιούνται. Οι δοκιμές για τους πεζούς αφορούν στο πόσο προστατεύει το όχημα τους πεζούς στην περίπτωση που ο οδηγός φρενάρει το αυτοκίνητο με 40χλμ./ώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ