Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κράτος δικαίου!

Οι κυβερνώντες μας ετοιμάζονται να δώσουν άλλο ένα δισ. δολάρια για επιθετικά ελικόπτερα «Απάτσι», όταν ήδη έχουν δώσει 2 δισ. δολάρια για αεροπλάνα και 1 δισ. για τους «Πάτριοτ» πυραύλους. Αλήθεια, τι μας χρειάζονται όλοι αυτοί οι επιθετικοί στρατιωτικοί εξοπλισμοί; Μήπως για άμυνα; Μα έτσι και αλλιώς αυτοί οι ίδιοι που μας πουλάν τα όπλα, προετοιμάζουν τους πολέμους και τις συρράξεις σ' όλο τον κόσμο, προκαθορίζοντας και τα αποτελέσματά τους, κατά το δικό τους συμφέρον.

Τη στιγμή λοιπόν που πετιούνται κυριολεκτικά στα σκουπίδια τόσα και τόσα δισ., τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας υπολειτουργούν και τα κονδύλια για την κοινωνική πρόνοια όλο και περικόπτονται, αντί να ενισχύονται. Οι άγαμες μητέρες παίρνουν το «σπουδαίο» ποσό των 15.000 δρχ. το μήνα επίδομα, ενώ τα αναπηρικά επιδόματα - ψίχουλα φορολογούνται! Ανθρωποι χωρίς πόρους, μειονότητες, άστεγοι και ανήμποροι, αφήνονται στη μοίρα τους, στο περιθώριο και στο έλεος των φιλάνθρωπων. Μήπως αυτό λέγεται κράτος δικαίου;

Θα πείτε, δίκαια, σιγά μην τους ενδιαφέρει η κοινωνική πολιτική και ο φτωχός εργαζόμενος και συνταξιούχος που υποφέρει. Ολοι αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία, έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα που βιώνει ο λαός. Και ο λαός που μοχθεί και αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα, βλέποντας πόσο τον υποτιμούν οι «άρχοντες» της κυβέρνησης της χώρας του, πρέπει να ξυπνήσει και να μην ξεγελιέται με τα παραμύθια και τρικ που χρόνια τώρα του σερβίρουν. Είμαι πεισμένος ότι ο λαός δεν είναι πλέον διατεθειμένος να δίνει τα χρήματά του για να αγοράζονται όπλα και να πλουτίζουν οι πολεμοκάπηλοι, ο λαός απαιτεί να σταματήσουν οι παράλογοι εξοπλισμοί, προς όφελος των ειρηνικών έργων.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΣ
ΣπουδαστήςΑγιος Αρτέμιος Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ