Κυριακή 9 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

«Παγκοσμιοποίηση»

Γιούρας Κοσμίδης, Παλαιά Σφαγεία, Αθήνα. Ο σοσιαλισμός, πιστεύω, είναι νομοτέλεια στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Ο καπιταλισμός, από την άλλη πλευρά, ως σύστημα που στηρίζει το κεφάλαιο, έχει αποτύχει, όπως είναι φυσικό, να λύσει τα προβλήματα του εργαζόμενου ανθρώπου. Εξάλλου, ο καπιταλισμός, με την τρομοκρατία που ασκεί πάνω στους λαούς σε παγκόσμια κλίμακα και για να μπορεί να επιβιώσει ως σύστημα, πατάει το πρώτο σκαλί του ιμπεριαλισμού. Και για να «θολώσει τα νερά» στην κρίση των λαών, τον ιμπεριαλισμό τον βάφτισε «παγκοσμιοποίηση».

Ομως, το πρώτο μάθημα ενάντια στην «παγκοσμιοποίησή» τους το πήραν οι διεθνείς τρομοκράτες από τους χιλιάδες διαδηλωτές, που διαδήλωσαν ενάντια στην «παγκοσμιοποίηση», στην πόλη της Γένοβας.

Ετσι να πορευόμαστε...

Ελπίδα Βασιλειάδου, Αθήνα. Βλέποντας τις φιγούρες των «ισχυρών» ανδρών του πλανήτη μας, αυτών που αποφασίζουν για την τύχη των λαών, για το αν δηλαδή θα τους βομβαρδίσουν, τους καταστρέψουν ή τους αφήσουν να πεθάνουν της πείνας, και αυτό για το άνομο συμφέρον τους, επαναστατώ και μου είναι αδύνατο να βρω ησυχία. Πώς μπορούν οι περισσότεροι άνθρωποι να είναι ευχαριστημένοι από τη ζωούλα τους όταν γύρω μας συντελούνται τόσα και τόσα εγκλήματα σε βάρος ολόκληρης της ανθρωπότητας;

Είναι τόσο δύσκολο να πάρουν θέση οι επιστήμονες, οι θρησκευτικοί και πολιτικοί αρχηγοί κρατών, οι αθλητές και πρωταθλητές, οι καλλιτέχνες και, τέλος, όλος ο λαός και να διαμαρτυρηθούν γι' αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που υποκινούν οι πολεμοκάπηλοι και οι συνοδοιπόροι τους;

Εμείς όλοι οι άνθρωποι που πονάμε για όλα αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν γύρω μας πρέπει να είμαστε πάντα παρόντες και να συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται από το προοδευτικό κίνημα να σταθούμε εμπόδιο στα δολοφονικά σχέδια των καταστροφέων της ανθρωπότητας. Το παράδειγμά μας σίγουρα θα το ακολουθήσουν και άλλοι πολλοί. Ετσι πρέπει να πορευτούμε, δε γίνεται αλλιώς.

Περίθαλψη σε νοσοκομείο

Ιωάννης Ζούπινας, Πύργος Ηλείας. Στις 16-11-01 το απόγευμα πήγα εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Πύργου, με ρήξη αγγείου της μύτης μου και φυσικά με αιμορραγία. Εμεινα εκεί και περίμενα, περίπου μια ώρα και στο τέλος οι γιατροί μού είπαν να πάρω ένα... λεκανάκι πλαστικό και χαρτοβάμβακα και να πάω σε ωτορινολαρυγγολόγο ιδιώτη, διότι στο νοσοκομείο δε βρισκόταν γιατρός με αυτή την ειδικότητα. Μάλιστα, μου υπέδειξαν και σε ποιο γιατρό να πάω.

Ετσι, χωρίς ασθενοφόρο ή κανένα συνοδό, πνιγμένο στα αίματα, με «έστειλαν» αλλού... Δε μου προσέφεραν καμία πρώτη βοήθεια, αλλά ούτε και ένα στοιχειώδη καθαρισμό μού έκαναν. Διαμαρτύρομαι έντονα γι' αυτή την αντιμετώπιση που μου έγινε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ