Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισόδια στο Μαρούσι με ρίψη χημικών ανάμεσα σε μικρά παιδιά

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν την Κυριακή μέσα σε κόσμο που βρισκόταν στην αγορά του Αμαρουσίου, ανάμεσα σε ομάδες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο όπου βρίσκεται η βίλα Κούβελου - η οποία ήταν σε κατάληψη και έχει εκκενωθεί από τις αρχές - και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Ολα ξεκίνησαν το πρωί, όταν περίπου 50 άτομα βρέθηκαν στην πρώην κατάληψη της βίλας Κούβελου στο Μαρούσι. Ομως ενημερώθηκε η αστυνομία και τοποθετήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της στο σημείο. Τότε, η ομάδα των 50 ατόμων απομακρύνθηκαν περίπου ένα τετράγωνο και προχώρησαν σε κάλεσμα μέσω διαδικτύου. Σύντομα στην περιοχή έφτασαν περίπου 100 άτομα επιπλέον.

Κάποια στιγμή ρίχτηκαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα οι διμοιρίες να κάνουν χρήση χημικών και να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους, που διέφυγαν προς την αγορά, με αποτέλεσμα ο κόσμος να προσπαθεί να απομακρυνθεί ανάμεσα σε πέτρες και χημικά. H αστυνομία έκανε χρήση χημικών και βομβών κρότου - λάμψης ανάμεσα στα εμπορικά καταστήματα της οδού Ερμού, στο κέντρο του Αμαρουσίου. Χρησιμοποιήθηκαν χημικά, την ώρα που ο εμπορικός δρόμος ήταν γεμάτος οικογένειες με παιδιά.

Ατομα από τη συγκέντρωση έσπασαν τις βιτρίνες σε ένα ταχυφαγείο, έγραψαν συνθήματα σε καταστήματα και έσπασαν ακυρωτικά μηχανήματα στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου. Ολοι κατάφεραν να διαφύγουν με συρμούς του ΗΣΑΠ, ενώ από το σημείο δεν έγιναν προσαγωγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ