Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μια γιορτή που την καταχάρηκαν μικροί και μεγάλοι

Ομορφα, δημιουργικά εργαστήρια

MotionTeam

Ομορφα, δημιουργικά εργαστήρια
Αξέχαστη θα μείνει στους μικρούς φίλους και η φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή των Οργανώσεων Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Τα χαρούμενα παιδικά προσωπάκια μπήκαν στο χώρο διερευνητικά, περιηγήθηκαν στις δημιουργικές γωνιές, απόλαυσαν κάθε στιγμή της γιορτής και έφυγαν αποκαμωμένα αλλά χαμογελαστά, παίρνοντας μαζί τους το δώρο που τους έδωσε ο Αϊ - Βασίλης.

Στις γωνιές των εργαστηρίων τα παιδιά ξεδίπλωσαν τη δημιουργικότητά τους με τη βοήθεια εικαστικών, παιδαγωγών και φοιτητών. Κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια, πολύχρωμα δεντράκια με κουκουνάρια, ζωγράφισαν. Εγιναν μικροί ζαχαροπλάστες και έφτιαξαν όμορφα σπιτάκια με μπισκότα, σοκολάτα και ζαχαρόπαστα που είτε τα πρόσφεραν στους γονείς τους, είτε τα πήραν μαζί τους στο σπίτι, είτε τα γεύτηκαν επιτόπου. Τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά ανακάλυψαν τον θαυμαστό κόσμο της χημείας μέσα από πειράματα, ενώ συμμετείχαν και σε ένα μοναδικό παιχνίδι - πρόκληση για το ποιος θα φτιάξει τον μεγαλύτερο πύργο από χρωματιστά ποτήρια.

Στη γωνιά face painting, μικροί και μεγάλοι στόλισαν τα πρόσωπά τους με χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές.

Κατασκευές για κάθε ηλικία

MotionTeam

Κατασκευές για κάθε ηλικία
Το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων τράβηξε και το «βιβλιοπωλείο» της «Σύγχρονης Εποχής», που είχε επιλεγμένους τίτλους ειδικά για τα παιδιά.

Πολύ γρήγορα «εξαφανίστηκαν» και τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα που υπήρχαν διαθέσιμα για όλους.

Στο χώρο επίσης συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Με ιστορίες του μεγάλου παραμυθά Τζον Τόλκιν

Στο επίκεντρο της βραδιάς βρέθηκε η θεατρική ομάδα «Κόκκινα Αλεξίπτωτα», που για άλλη μια φορά κέρδισε το θερμό χειροκρότημα μικρών και μεγάλων με την πρωτότυπη παράσταση που παρουσίασε, με τίτλο «Κουκλοθέατρο ...αλλιώς». Καθώς οι ηθοποιοί έπαιζαν επί σκηνής με τις κούκλες, παρουσίασαν μια διασκευή του έργου «Γράμματα από τον Αγιο Βασίλη», του Τζον Ρ. Ρ. Τόλκιν, του συγγραφέα του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Τα «γράμματα από τον Αγιο Βασίλη» περιείχαν θαυμαστές ιστορίες από τη ζωή στον Βόρειο Πόλο. Μια σειρά από ατυχή γεγονότα, καλικάντζαροι, ο κατεργάρης πολικός αρκούδος, επεμβαίνουν στο έργο του Αϊ - Βασίλη, προσπαθούν να χαλάσουν το γλυκό, κλέβουν τα δώρα, όμως τελικά η κατάσταση σώζεται, τα Χριστούγεννα διεξάγονται ομαλά και τα δώρα φτάνουν στην ώρα τους στα παιδιά.

Μετά τη θεατρική ανάπαυλα, τα παιδιά αφέθηκαν στο ρυθμό της ζούμπα, χόρεψαν σε ρυθμούς λάτιν και κατάφεραν να παρασύρουν και τους γονείς τους.

Η ομάδα «Κόκκινα Αλεξίπτωτα» διασκεύασε ιστορίες του Τόλκιν

MotionTeam

Η ομάδα «Κόκκινα Αλεξίπτωτα» διασκεύασε ιστορίες του Τόλκιν
Η βραδιά τελείωσε με τον ερχομό του Αϊ - Βασίλη, που έφερε πολλά και πλούσια δώρα στα παιδιά.

Η Κατερίνα Νοτάκη, στέλεχος του ΚΚΕ, σημείωσε ότι η χριστουγεννιάτικη γιορτή ήταν «μια πολύ καλή ευκαιρία να γίνουμε μια μεγάλη και όμορφη παρέα και να ξεφύγουμε από τη σκληρή καθημερινότητα που βιώνουμε». Ευχαρίστησε για τη συμμετοχή και ανανέωσε το ραντεβού σε όλες τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τις μικρότερες ηλικίες.


Σε ρυθμούς ζούμπα

MotionTeam

Σε ρυθμούς ζούμπα

Ο Αϊ - Βασίλης μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά

MotionTeam

Ο Αϊ - Βασίλης μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ