Πέμπτη 9 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΛΙΛΙΚΑ ΠΑΠΑΚΗΡΥΚΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΙΛΙΚΑ ΠΑΠΑΚΗΡΥΚΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του αγαπημένου μου πατέρα, δημοσιογράφου και λογοτέχνη, ΒΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, και της μητέρας μου ΛΙΛΙΚΑΣ ΠΑΠΑΚΗΡΥΚΟΥ - ΓΕΩΡΓΙΟΥ, που δεν τους λύγισαν οι φυλακές και οι εξορίες.

Επίσης, στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου, καλλιτεχνικού διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας», ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ, προσφέρω 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου.

Η κόρη και σύζυγος Μάχη Γεωργίου - Κορωναίου

***

Ο σ. Αντώνης Καλόβουλος πρόσφερε 100 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Βορείων της ΚΟ Αττικής στη μνήμη των γονέων του ΑΓΓΕΛΟΥ και ΝΙΚΗΣ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ από το Δάρα Αρκαδίας, πιστού στο ΚΚΕ σε όλη του τη ζωή, μαθητή στο Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου και στη συνέχεια εξόριστου σε Λέρο, Μακρόνησο και Γυάρο, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 130 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση μέσω των ΚΟΒ Ζωγράφου και Νότιων Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ και των άλλων νεκρών μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, ο αδελφός του Δημήτρης Ανδρεαδάκης από τα Κονταίικα Σάμου πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Καρύστου, 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

ΒΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΠΕΒΕΡΑΤΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, η σύζυγός του Αγγελική Μπεβεράτου προσέφερε στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος μέσω της ΚΟΒ Καρύστου 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΙΤΣΑ και ΔΑΝΑΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΛΙΤΣΑ), ο Γιάννης Λίτσας προσφέρει 250 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Δυτικού Αγρινίου.

***

ΦΩΤΟ

«Να χτίσουμε τις αυριανές μας φάμπρικες, τα λαϊκά μέγαρα, τα κόκκινα στάδια και το μεγάλο μνημείο των ηρώων της επανάστασης».

Ως ένα μικρό δείγμα της βαθιάς μας συγκίνησης αλλά και αναγνώρισης της προσφοράς του ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ που έντυσε με τη μουσική του τα αξεπέραστα έργα των Μπρεχτ, Ρίτσου, Χικμέτ και όχι μόνο, που τα τραγούδια του συνοδεύουν για δεκαετίες τους αγώνες μας και μας εμπνέουν, προσφέρουμε στη μνήμη του 340 ευρώ στο ΚΚΕ, όπως λέει και το ποίημα που μελοποίησε ο ίδιος «Να πάει ψηλά, μπροστά το Κόμμα. Κοίτα, πληθύναμε πολύ για νέο αγώνα μας καλεί».

ΤΟ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας

  • Προς τιμήν του ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ, μουσικοσυνθέτη και ερμηνευτή, η ΟΒ ΣΕΜΦΕ, φίλοι και οπαδοί, προσφέρουμε 620 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ. Θα προσπαθήσουμε να χορέψουμε «πάνω στο φτερό του καρχαρία» και να δώσουμε τις δυνάμεις μας να έρθει η κοινωνία που, όπως ο ίδιος έλεγε, «ο ποιητής θα ψαρεύει και ο ψαράς θα γράφει ποιήματα».

ΛΙΤΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΛΙΤΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΑΛΤΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ από την Αγρα Λέσβου, συνεπή αγωνιστή των κοινωνικών αγώνων και σταθερό οπαδό του ΚΚΕ, ο γιος του Δημήτρης προσφέρει 10 ευρώ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, μέσω της ΚΟΒ Κηπούπολης Περιστερίου.


ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΔΑΝΑΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΑΝΑΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΕΒΕΡΑΤΟΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΕΒΕΡΑΤΟΣ

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ

INTIME NEWS

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΛΤΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΛΤΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ