Παρασκευή 10 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες δράσεις και συνεργασίες για τη Λυρική

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Γ. Κουμεντάκης
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Γ. Κουμεντάκης
Με συνέντευξη Τύπου εγκαινίασε χτες η Εθνική Λυρική Σκηνή το 2020, στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» στο ΚΠΙΣΝ. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργος Κουμεντάκης, παρουσίασε τις δραστηριότητες της ΕΛΣ που προήλθαν από τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος. Εκανε τον απολογισμό της πρώτης χρονιάς και ανακοίνωσε σημαντικές νέες δράσεις για την επόμενη τριετία. Κοινή συνισταμένη, να ενισχυθεί η διεθνής δραστηριότητα της ΕΛΣ, συνεργαζόμενη με κορυφαίες όπερες του κόσμου, καθώς και η γνωστοποίηση του έργου της στο εξωτερικό.

Η ΕΛΣ εδραιώνεται ως ένα σημαντικό λυρικό θέατρο της Ευρώπης, με αναγνωρίσιμη καλλιτεχνική ταυτότητα και διακριτό στίγμα.

Ανάμεσα στις σημαντικές δράσεις για τα επόμενα χρόνια είναι η συνεργασία με την Opera Comique των Παρισίων και η περαιτέρω ανάπτυξη της υπάρχουσας στενής σχέσης με την Βασιλική Οπερα του Λονδίνου, οι συνεργασίες με σπουδαία λυρικά θέατρα (Λα Μονναί των Βρυξελλών, Βασιλική Οπερα της Δανίας) και κάποια από τα σημαντικότερα φεστιβάλ όπερας του κόσμου, όπως το Φεστιβάλ της Εξ-αν-Προβάνς στη Γαλλία και το Φεστιβάλ του Μπάντεν-Μπάντεν στη Γερμανία. Στο κομμάτι του χορού ανακοινώθηκαν συνεργασίες με δύο από τις σημαντικότερες ομάδες χορού διεθνώς, την Ομάδα Χορού «Μαρκ Μόρις» της Νέας Υόρκης και την «Μπατσέβα» του Ισραήλ. Η ΕΛΣ θα παρουσιάσει ακόμα δουλειές σπουδαίων σκηνοθετών. Ο Γ. Κουμεντάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «μέσα στο επόμενο δίμηνο θα είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε το πλήρες πρόγραμμα για το 2021».

Χαιρετισμό απηύθυναν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρέας Δρακόπουλος.

Παρευρέθηκε η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ