Σάββατο 11 Γενάρη 2020 - Κυριακή 12 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΑΡΑΒΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Επεισόδιο με πολεμικά πλοία Ρωσίας και ΗΠΑ

Περιστατικό με δύο πολεμικά πλοία, ένα ρωσικό και ένα αμερικανικό, σημειώθηκε την Πέμπτη στη βόρεια Αραβική Θάλασσα - μια περιοχή σφοδρού ανταγωνισμού με αφορμή και τις εξελίξεις στο Ιράν - το οποίο δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή. Το αμερικανικό δίκτυο CNN, σε βίντεο που μετέδωσε, καταγράφει ρωσικό πολεμικό πλοίο το οποίο προσέγγισε σε πολύ μικρή απόσταση το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Farragut». Σε σχετική ανακοίνωση του 5ου Στόλου των ΗΠΑ αναφέρεται ότι το ρωσικό σκάφος «κατευθύνθηκε επιθετικά» και άλλαξε τελικά πορεία αφότου ήχησαν πέντε φορές οι σειρήνες προειδοποίησης.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι «ήταν το αμερικανικό αντιτορπιλικό που παραβίασε κατάφωρα τους διεθνείς κανόνες αποφυγής συγκρούσεων στη θάλασσα στις 9 Γενάρη, με μανούβρα για να μπει στην πορεία του ρωσικού πλοίου». Χαρακτηρίζει δε τις ενέργειες του αμερικανικού πλοίου «εκούσια παραβίαση των κανόνων θαλάσσιας ασφάλειας».

Πριν από επτά μήνες καταγράφηκε ανάλογο περιστατικό μεταξύ πολεμικών σκαφών των δύο χωρών στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου η παραλίγο σύγκρουση αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ