Τρίτη 14 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΛΙΠΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΛΙΠΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΦΩΤΟ 6

Στη μνήμη των συντρόφων ΜΗΤΣΟΥ ΣΤΟΛΙΔΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΠΠΑ, των αδερφών μου ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, μαχητή του ΔΣΕ και μέλους του ΚΚΕ από τη Λίμνη Ευβοίας που σκοτώθηκε στις 6/6/1949, και ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, μαχητή της υποδειγματικής ομάδας της ΕΠΟΝ, των γονιών μου ΓΙΑΝΝΗ και ΜΑΡΙΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που βασανίστηκαν στις φυλακές Χαλκίδας και Αβέρωφ, προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Αθηνά Στολίδη - Διαμαντή

***

ΦΩΤΟ

Εξαιτίας ανίατης ασθένειας, «έφυγε» από τη ζωή στις 29/12/2019, σε ηλικία 87 ετών, στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι» όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες, ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΕΑΜΟΝΙΤΗΣ, έχοντας στο πλευρό του σύσσωμη την οικογένειά του, που έκανε τα πάντα για εκείνον. Η κηδεία του έγινε στις 31 Δεκέμβρη 2019, στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών, μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης.

Σεμνός, χαμογελαστός, αξιοπρεπής, ευγενικός και αγαπητός, υπήρξε στοργικός πατέρας και παππούς, προλαβαίνοντας μάλιστα να χαρεί και δισέγγονα, από τις δύο εγγονές του, που τον υπεραγαπούσαν. Του άρεσε το ψάρεμα, το χαρτάκι, να μαζεύει χόρτα και μανιτάρια, να πηγαίνει εκδρομές, να τραγουδάει παραδοσιακά νησιώτικα σε στιγμές κεφιού. Απλά πράγματα, όπως ήταν ακριβώς και ο ίδιος στη ζωή του, απλός.

ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ
Γεννήθηκε στη Χίο, παιδί πολυμελούς οικογένειας, ρίχτηκε στη βιοπάλη για να βοηθήσει την οικογένειά του και να επιβιώσει και ο ίδιος. Αργότερα ήρθε στην Αθήνα, δουλεύοντας σε οικοδομές. Στο Χαϊδάρι όπου διέμενε, γνώρισε την Σταματία Θερμού, με την οποία παντρεύτηκε, αποκτώντας την κόρη τους, Μαρία. Καθημερινά στη μάχη για το μεροκάματο, προκειμένου να προσφέρει στην οικογένειά του, δεν άργησε να συνδεθεί με το εργατικό κίνημα, μέσα από τις γραμμές των οικοδομικών αγώνων. Υπήρξε παράλληλα πιστός οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, συμμετέχοντας σε συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις του Κόμματος και της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ στο Χαϊδάρι.

Στη μνήμη του, η κόρη του Μαρία και ο γαμπρός του Γιάννης προσφέρουν, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ, 50 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ portal «902.gr».

***

ΦΩΤΟ

Στις 31/12/2019 «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας αδελφός και θείος ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, το ποσό των 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ζεφυρίου.

Δημήτρης, Ελένη, Γιάννης, Αλέξανδρος

***

ΦΩΤΟ

Μέσω της ΚΟ Ρέντη του ΚΚΕ, στην αξέχαστη μνήμη της γυναίκας μου ΑΝΤΡΙΑΝΑΣ ΛΕΓΑΚΗ, που «έφυγε» το 1997 από τη ζωή, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος το μικρό ποσό των 40 ευρώ από το υστέρημά μας.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο θάνατος είναι μια αλλαγή της ύλης, όπως είχε δηλώσει ο σύντροφος Νίκος Πλουμπίδης. Εμάς όμως, μαμά, γιαγιά, μας λείπεις πολύ, προπαντός στις δυο κόρες, στον γαμπρό και στον άντρα σου, Μιχάλη Λεγάκη.

Η βαρβαρότητα δεν θα περάσει! Αχ ρε Ανδριάνα, τα λίγα χρόνια που πέρασες από τη ζωή ήταν δεμένα με το τιμημένο ΚΚΕ.

Ο άντρας σου Μιχάλης Λεγάκης

***

ΦΩΤΟ 3

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Στη μνήμη των ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, ΘΕΟΔΟΣΗ ΗΛΙΑ και ΣΙΓΟΥΡΟΥ ΝΙΚΟΥ ο Στήθος Γιώργος προσφέρει 90 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου του ΚΚΕ.


ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΛΕΓΑΚΗ
ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΛΕΓΑΚΗ

ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ

ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΜΑΡΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΕΑΜΟΝΙΤΗΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΕΑΜΟΝΙΤΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ