Πέμπτη 16 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ
Με «φόρα» στα δύσκολα η Εθνική γυναικών

Συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης η Εθνική πόλο γυναικών, η οποία απέναντι στη Σλοβακία σημείωσε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες στον 1ο όμιλο, με σκορ 18-2, παρέμεινε αήττητη στην κορυφή και μετά την πρόκριση στην επόμενη φάση εξασφάλισε και την παρουσία της στην πρώτη τριάδα του ομίλου.

Πηγαίνει έτσι με ιδανική ψυχολογία στο δύσκολο κομμάτι του ομίλου, με αντιπάλους τη διοργανώτρια και ισχυρή Ουγγαρία (αύριο Παρασκευή) και τη Ρωσία (την Κυριακή 19/1), αγώνες στους οποίους θα δώσει τη μάχη για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα προκειμένου να έχει όσο γίνεται καλύτερη διασταύρωση στα προημιτελικά (όπου, θυμίζουμε, οι τέσσερις πρώτοι των ομίλων διασταυρώνονται χιαστί, βλ. 1-4, 2-3 κ.ο.κ.).

Στον αγώνα με τη Σλοβακία η Ελλάδα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κυριάρχησε απόλυτα, με πρωταγωνίστρια την Μαργαρίτα Πλευρίτου, η οποία σημείωσε 5 γκολ. Η Εθνική προηγήθηκε 8-2 στο ημίχρονο και στην επανάληψη έπαιξε ακόμα καλύτερη άμυνα, αφήνοντας τις Σλοβάκες χωρίς γκολ.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β. 2, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μ. 5, Αβραμίδου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Μπενέκου Αλ., Κώτσια 2, Νίνου Ειρ. 1, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 3, Σταματοπούλου.

Σλοβακία: Κόσοβα Ε., Κοβακίκοβα, Κουρούκοβα, Γκαράνκοσκα, Γιουνάσοβα, Σεντλάκοβα, Πέκοβα, Κολάροβα 1, Στανκοβιάνσκα 1, Μαλατχόβα, Κατλόβσκα, Κίσοβα Κ., Χορβάτοβα.

Κομβικό ματς με τη Γεωργία για τους άνδρες

Την τρίτη της νίκη στον όμιλο πέτυχε η Εθνική πόλο γυναικών κόντρα στη Σλοβακία

Eurokinissi

Την τρίτη της νίκη στον όμιλο πέτυχε η Εθνική πόλο γυναικών κόντρα στη Σλοβακία
Εχοντας ξεκινήσει στον 4ο όμιλο με ήττα από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία (10-6), η Εθνική πόλο ανδρών επιδιώκει να εμφανιστεί κατά πολύ βελτιωμένη σήμερα, με αντίπαλο τη Γεωργία, για τη 2η αγωνιστική (17.00 - ΕΡΤ). Ο αγώνας θεωρείται κομβικός για την ελληνική ομάδα στην προσπάθειά της για πρόκριση στην επόμενη φάση, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που οι Γεωργιανοί στην πρεμιέρα νίκησαν τη Γαλλία (9-7).

Σημειωτέον, δεδομένου ότι η Ιταλία αποτελεί το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στους «8», ρεαλιστικά η Ελλάδα στοχεύει στη 2η ή 3η θέση και συμμετοχή σε αγώνα μπαράζ.

Μετά τον αγώνα με την Ιταλία, όπου η Εθνική ουσιαστικά άντεξε μόνο για ένα ημίχρονο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος τόνισε την ανάγκη άμεσης βελτίωσης και κυρίως περιορισμού των λαθών, ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Γεωργία.

  • Στο άλλο ματς του ομίλου για τη 2η αγωνιστική αναμετρούνται Ιταλία - Γαλλία. Η βαθμολογία: Ιταλία 3, Γεωργία 3, Γαλλία 0, Ελλάδα 0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ