Πέμπτη 16 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φυλάκιση με αναστολή για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ενοχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τέσσερις κατηγορούμενους στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), τονίζοντας ότι όλες οι πράξεις έγιναν σε βάρος περιουσίας του Κέντρου.

Το δικαστήριο επέβαλε στον Θεοδ. Παπαδημητρίου ποινή κάθειρξης 5 χρόνια ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Στον Αγ. Χατζάκη επέβαλε επίσης την ίδια ποινή κάθειρξης, αναγνωρίζοντάς του δύο ελαφρυντικά (πρότερο έντιμο βίο, καλή συμπεριφορά για μεγάλο διάστημα μετά την πράξη). Στην Ολ. Αδράμη και στον Ν. Νιαβή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 χρόνια με αναστολή. Και στους δύο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Στην πρώτη για καλή συμπεριφορά για μεγάλο διάστημα μετά την πράξη και στον δεύτερο για πρότερο έντιμο βίο.

Το δικαστήριο έκρινε τους κατηγορούμενους ένοχους ως εξής: Ολ. Αδράμη (πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια) για απάτη από κοινού και κατ' εξακολούθηση για απόκρυψη συμφωνητικού, Ν. Νιαβή (ιδιώτης) για απάτη από κοινού κατ' εξακολούθηση στην υπογραφή του συμφωνητικού και ένοχο για ηθική αυτουργία στην απιστία, Θεοδ. Παπαδημητρίου (πρώην ισόβιος διευθυντής) για απάτη κατ' εξακολούθηση με ζημιά πάνω από 100.000 ευρώ, Αγ. Χατζάκη (πρώην πρόεδρος του ΔΣ) για απιστία κατ' εξακολούθηση και ζημιά άνω των 100.000 ευρώ. Είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβρη η καταδικαστική πρόταση της εισαγγελέα για ενοχή των τεσσάρων, αναφορικά με την κατηγορία της απάτης στην υπόθεση της σύμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ με εταιρεία σεκιούριτι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ